Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Χωροταξικό υδατοκαλλιέργειας στους Κόλπους Καλλονής & Γέρας

27/10/2021 - 10:54

Σύσκεψη συγκλήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη  Βορείου Αιγαίου Κώστα  Μουτζούρη με θέμα το χωροταξικό των μονάδων υδατοκαλλιέργειας στους κόλπους Καλλονής και Γέρας και την παρουσίαση του προτεινόμενου επιστημονικού  έργου που στοχεύει στον χωρικό προσδιορισμό μικροβιακού φορτίου στον  κόλπο Καλλονής και στην εξυγίανση αυτού.

Η προτεινόμενη από Πανεπιστημιακό ίδρυμα μελέτη  η οποία αφορά στη μικροβιακή επιβάρυνση του κόλπου Καλλονής και στην εξυγίανση αυτού αποτέλεσε επίσης  αντικείμενο της σύσκεψης.

Η  όλη συζήτηση στράφηκε στην αδιαμφισβήτητη αρχή και παραδοχή της σωστής διαχείρισης των φυσικών αποθεμάτων οστράκων των Κόλπων Γέρας και Καλλονής Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αλιείς ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης για την εξεύρεση λύσεων στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανάγος Κουφέλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι αλιευτικών φορέων. Συγκεκριμένα, από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Μιχάλης Πασπάτης,  και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου κ. Ευστράτιος Τσομπανέλλης.

Τον αλιευτικό Σύλλογο Καλλονής «Μάκαρας» εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Νανίδης ενώ τον «Αγροτικό Σύλλογο Παράκτιας και επαγγελματικής Αλιείας Αγ. Νικολάου» του Δήμου Μυτιλήνης ο κ. Νικόλαος Βαξεβάνης καθώς και τα μέλη των εν λόγω συλλόγων κ.κ. Νικόλαος Ταλλιάνης και Κωνσταντίνος Σάκης. Παρών επίσης ήταν και ο Γιώργος Καραθανάσης Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Λέσβου. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey