Ο Περιφερειάρχης τελικά άλλαξε γνώμη & προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης

Τέλος στο σίριαλ με το Νευροχειρουργικό Μικροσκόπιο

03/01/2022 - 14:01 Ενημερώθηκε 03/01/2022 - 14:04

Άλλαξε τελικά γνώμη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης για την απόφασή του να μην προχωρήσει στις ενέργειες προμήθειας του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου για τις ανάγκες του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Σε αυτό προφανώς συνηγόρησε η πίεση που δέχτηκε τόσο από τις ανακοινώσεις όσο και από τον τοπικό Τύπο που ανέδειξε το θέμα.

Η είδηση για την υπογραφή τελικά της σχετικής σύμβασης ήρθε την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας. Σε αυτή αναφέρεται: «Όπως είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στελέχη της Περιφέρειας συναντήθηκαν σήμερα 03.01.2022 στην Περιφέρεια με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργο Καμπούρη και τους νευροχειρούργους του Νοσοκομείου  κ.κ. Σουρτζή και Κονσολάκη με αντικείμενο συζήτησης την προμήθεια με δαπάνες της Περιφέρειας ενός νευροχειρουργικού μικροσκόπιου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη η οποία είχε γίνει αποδεκτή και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα στελέχη της Περιφέρειας έλαβαν τις διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα τεθεί σε λειτουργία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από το ιατρικό προσωπικό του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου. Ως εκ τούτου, ο Περιφερειάρχης εντός των ημερών θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του».

Μάλιστα σε αυτή σημειώνεται και η είδηση του Περιφερειάρχη: «Καλέσαμε τον Διοικητή και το ιατρικό προσωπικό του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου, προκειμένου να λάβουμε τις διαβεβαιώσεις ότι το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο το οποίο με δική μου εισήγηση αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προμηθευτεί η Περιφέρεια για το Νοσοκομείο, μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. Εφόσον λάβαμε τις διαβεβαιώσεις αυτές, προχωράμε όπως είχαμε δεσμευτεί στην υπογραφή της σύμβασης για την αγορά του. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε συνεπείς  στις δεσμεύσεις μας αρκεί αυτές να ταυτίζονται με το κοινωνικό συμφέρον».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey