Στόχος η ανάδειξη & προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Από την συνάντηση της Υπουργού Λίνας Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη Από την συνάντηση της Υπουργού Λίνας Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη Φωτογραφία Ι Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Τα έργα στο επίκεντρο της συνάντησης Μουτζούρη - Μενδώνη

02/06/2022 - 10:00

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, από κοινού με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλη, στο πλαίσιο 2ήμερης επίσκεψης της Υπουργού στο νησί της Λέσβου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης συζήτησε με την Υπουργό διάφορα θέματα σε σχέση με τα 25 έργα που χρηματοδοτούνται με πόρους του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας και μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιούνται από τις  Εφορείες Αρχαιοτήτων Λέσβου και Χίου. Ειδικότερα όσον αφορά τα έργα της Π.Ε. Λέσβου: η Συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης, του Ιερού  Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πέτρας, η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη φρουρίου Σιγρίου, η Διαμόρφωση του Υπαίθριου Θεάτρου και εκπόνηση Μελετών αποκατάστασης του Κάστρου Μήθυμνας,  οι Ανασκαφικές εργασίες στο Οβριόκαστρο Άντισσας, ο Εκσυγχρονισμός του Μουσείου Ρητίνης Αμπελικού,  η Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεων Σωτήρος στο Πεδινό Λήμνου  και του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου και το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με θερμές διαβεβαιώσεις εκ μέρους όλων των παριστάμενων, για  συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών,  με στόχο την αποκάλυψη, διατήρηση-συντήρηση,  ανάδειξη και προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομίας του Βορείου Αιγαίου  και των Αρχαιοτήτων του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey