Ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ασυνεννοησία μεταξύ των τοπικών παραγόντων και για απουσία της Περιφέρειας

Συμπαράταξη Πολιτών: «21 μέρες μετά τον σεισμό στη Σάμο η κυβέρνηση είναι απούσα»

20/11/2020 - 17:26

Η Συμπαράταξη Πολιτών σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κυβερνητική απραξία και την αυτοδιοικητική ασυνεννοησία σε σχέση με την επόμενη μέρα του σεισμού της Σάμου και ζητά την άμεση ενεργοποίηση της Περιφερειακής Αρχής.

 Η δήλωση της Συμπαράταξης Πολιτών

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 2 Νοεμβρίου υπέβαλε αίτημα για συζήτηση του θέματος του καταστροφικού σεισμού της Σάμου στο ΠΣ. Στόχος της συζήτησης δεν θα ήταν απλά η κατάθεση της συμπάθειας μας σε θύματα και πληγέντες, αυτό το κάναμε από την πρώτη ημέρα, αλλά η συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για όσα πρέπει να γίνουν άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αξιοποιώντας και την εμπειρία από τον σεισμό της Λέσβου το 2017.

Δυστυχώς σήμερα, είκοσι-μία ημέρες μετά το σεισμό, είμαστε μάρτυρες της ουσιαστικής απουσίας της κυβέρνησης, αλλά και της απουσίας συντονισμού μεταξύ των τοπικών παραγόντων, ενώ η Περιφερειακή Αρχή παραμένει απούσα. Ας μην βιαστούν να μας απαντήσουν περί αρμοδιοτήτων γιατί δεν πρόκειται περί αυτού. Όπως από την αρχή υποστηρίξαμε η Περιφέρεια οφείλει να εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Σάμου και να πιέσει ώστε αυτό να υλοποιηθεί από τους κατά νόμο αρμόδιους που όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται κάτω από καθημερινό έλεγχο.

Ο ρόλος της Περιφέρειας γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικός με δεδομένη τη κυβερνητική απραξία. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey