Το μήνυμα της Περιφερειακής Αρχής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας

12/09/2022 - 11:30 Ενημερώθηκε 12/09/2022 - 11:22

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους, την  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η  Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου βρέθηκε  κοντά στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Εκπαιδευτικούς. Τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη εκπροσώπησε στον καθιερωμένο Αγιασμό στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ο Αντιπεριφερειάρχης  Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας Παναγιώτης Χριστόφας.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή τη σημερινή ημέρα έναρξης του νέου κύκλου μάθησης και γνώσης  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ημέρα της έναρξης του νέου σχολικού έτους κάθε χρόνο σηματοδοτεί για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια, για κάθε εκπαιδευτικό, ένα νέο ταξίδι στην εμπειρία της μάθησης, «γεμάτο περιπέτειες και γνώσεις»,  μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων στο τέλος του έτους.  Τότε η εκλεκτή συγκίνηση στο πνεύμα και το σώμα, οι προκλήσεις, οι προσπάθειες και μικρές νίκες, θα σας φέρουν  στον προορισμό, την Ιθάκη του καθενός εξ υμών. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε ως ύψιστο καθήκον να υποστηρίξουμε και να διασφαλίσουμε το ταξίδι σας μέχρι να φθάσετε στο προορισμό σας , δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αποτελεσματική Εκπαίδευση, Παιδεία και  Μόρφωση, όπως πράττουμε άλλωστε  εξ αρχής της θητείας μας. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά».

Στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας αναφέρει: «Καλή σχολική χρονιά, με σύνεση, αισιοδοξία και φώτιση για τα παιδιά μας, καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς. Καθώς τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν και όσο μεταμορφώνονται σε όλο και σοφότερα και όλο και πιο ώριμα μέσα στο ταξίδι της γνώσης, ας φροντίσουμε να κρατήσουν "λίγο παιδί" και λίγη ανεμελιά πάντα μέσα τους. Θα είναι η δύναμή τους σε όλη τους τη ζωή. Να είμαστε αισιόδοξοι και υποστηρικτικοί, να πιστεύουμε στα σχολεία μας και στους δασκάλους μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Νομού Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο  Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος, για τη νέα σχολική χρονιά  που ξεκινάει για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στέλνει τις ευχές του με την ακόλουθη δήλωση : «Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε και μια χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες ξεκινάει! Η μελέτη είναι εκείνη που διαμορφώνει την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας . Εσείς, η αυριανή γενιά, είστε εσείς που χτίζετε το μέλλον του τόπου μας, συμβάλλετε  στη  γνώση, μας  κάνετε περήφανους! Να επιδιώκετε την αριστεία και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο δρόμος για την πρόοδο ξεκινάει. Απολαύστε το ταξίδι με σεβασμό στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για τις  θυσίες που υφίστανται.Τα δικά σας «θέλω» και τα δικά σας όνειρα καθοδηγούν όλους μας και είναι η κινητήριος δύναμη ! Μέχρι τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και οι προσπάθειες σας να λάβουν σάρκα και οστά μέσα από την καταξίωση σας στην κοινωνία , είμαστε  εδώ και θα είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας και με αγάπη, φροντίδα και κατανόηση να προσφέρουμε λύσεις. Η επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, μαθητών και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αμφίδρομη. Εσείς διδάσκεστε και μαθαίνετε και όλοι εμείς μαθαίνουμε από σας. Είσθε μια γενιά που έχει άπειρη πληροφορία. Μην μείνετε σ ‘αυτήν. Μετατρέψτε αυτή την πληροφορία σε γνώση. Κάνετε την γνώση σοφία, πνεύμα! Βασιζόμαστε σε σας είστε η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας !  Καλή σχολική χρονιά με αισιοδοξία, προκοπή  και ανοιχτούς ορίζοντες. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και γονείς».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey