Στην Βουλή αύριο Μουτζούρης, Χριστόφας, Κυρίτση, Σπιλάνης για την τροπολογία

Πρώτος σταθμός ΒΑΣΤΡΙΑ Φωτογραφία: Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Πρώτος σταθμός ΒΑΣΤΡΙΑ

01/02/2022 - 14:29 Ενημερώθηκε 01/02/2022 - 14:43

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο αποτυπώνονται οι ενέργειές στις οποίες θα προβούν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας εφαρμόζοντας την μετέβησαν στη Βάστρια για να ζητήσουν παύση εργασιών.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης και οι Αναστασία Αντωνέλλη, Πανάγος Κουφέλος, Απόστολος Αλατζάς, Παναγιώτης Χριστόφας, Νικόλας Καρασάββας, Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σπιλάνης, οι εκ Δυτικής Λέσβου αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αξής, Ασανούλα Γιαννή- Κοκκινέλλη, Ζαχαρώ Ιωακείμ, Κωνσταντίνος Πάππος και εκ Δήμου Μυτιλήνης αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Κουνέλλης και  δημοτικός σύμβουλος Στρατής Κόμβος ήταν εκεί το πρωί της Τρίτης 01 Φεβρουαρίου 2022.

Στη Βάστρια ήταν και οι πρόεδροι Κώμης, Χρήστος Τσιβγούλης, Νέων Κυδωνιών, Αντώνης Κόμλος Πύργων Θερμής, Φραγκούλης Αλμπανέλλης και Πηγής Μιλτιάδης Αντωνίου.  

Σε αυτούς που έλαμψαν διά της απουσίας τους περιλαμβάνονται οι Εριφύλη Γιαννάκα και Παναγιώτης Βάλεσης.  Οι «αποστάτες» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη που ήρθαν σε ρήξη με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και την παράταξη τους με αφορμή το μεταναστευτικό απουσίαζαν από την αρχή ενός νέου κύκλου εργασιών  που έχει σαν θέμα τη δημιουργία δομών και συγκεκριμένα την έναρξη εργασιών στην Βάστρια.

Στην σημερινή «αυτοψία» οι αντιτιθέμενοι στη δημιουργία νέας δομής αντίκρισαν τον περίκλειστο χώρο ο οποίος προορίζεται να μεταμορφωθεί σε δομή καθώς και αστυνομία, η παρουσία της οποίας ήταν έντονη. Μάλιστα μετά την άφιξη του Περιφερειάρχη στο σημείο μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Αύριο στη Βουλή

Αύριο θα μεταβούν στη Βουλή οι Μουτζούρης, Χριστόφας, Κυρίτση, Σπιλάνης. Ο Περιφερειάρχης και οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων θα έχουν συνάντηση με επικεφαλής κομμάτων και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ζητώντας τους να καταψηφίσουν την τροπολογία η οποία θα έρθει προς ψήφιση και η οποία όπως υποστηρίζεται αποτελεί φωτογραφική ρύθμιση για να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής δομών μεταναστών στα νησιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey