Τι αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Προτάσεις Βαλσαμίδη για την στήριξη του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

24/07/2021 - 12:48

Τρόπους στήριξης του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου προτείνει ο τέως Αντιπεριφερειάρχης και σημερινός Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Βαλσαμίδης με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Ο κ. Βαλσαμίδης προτείνει την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της ΕΤΑΛ ΑΕ, την προμήθεια προϊόντων του Παντοπωλείου της Περιφέρειας από τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου και την παραχώρηση εξοπλισμού στην Δημοτική Κοινότητα Μεσοτόπου για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του Συνεταιρισμού.

Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο κ. Βαλσαμίδης αναφέρει:

"Στην κοινή προσπάθεια για την στήριξη του Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, ο οποίος επλήγει σοβαρά από το πρόσφατο συμβάν της πυρκαγιάς, πιστεύω ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα πρέπει να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της. Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτω τις εξής 3 προτάσεις για ενέργειες & δράσεις:

Για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού, σε αντικατάσταση αυτών που έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά, μπορούν να αξιοποιηθούν διαθέσιμα υπόλοιπα του Προγράμματος Leader ή ακόμη και εθνικών πόρων. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της ΕΤΑΛ Α.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μπορεί και πρέπει να χρηματοδοτηθεί η εν λόγω επένδυση.

Προμήθεια τυροκομικών – γαλακτοκομικών ειδών που παράγει ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου και διάθεση τους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου. Με τον τρόπο αυτό πέρα από την οικονομική στήριξη του Συνεταιρισμού, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η προβολή – προώθηση των ξεχωριστών προϊόντων του Συνεταιρισμού.

Παραχώρηση τεχνολογικού – μηχανολογικού εξοπλισμού στην Δημοτική Κοινότητα Μεσοτόπου για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του Συνεταιρισμού, ο οποίος εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοτόπου και της ευρύτερης περιοχής.  

Η προσπάθεια του Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, που είναι φωτεινό παράδειγμα τοπικής ανάπτυξης για τον νησί μας και για την πατρίδα μας, θα πρέπει να στηριχθεί απ' όλους μας!!"

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey