Προχώρησε η έγκριση μελέτης για ανακατασκευή του δρόμου

Πράσινο φως για τον δρόμο Συκαμιάς – Εφταλούς

14/01/2022 - 10:14

Η Περιφερειακή Αρχή με απόφαση του Περιφερειάρχη προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης για την ανακατασκευή του δρόμου ΣΣυκαμιάς – Εφταλούς, μήκους 8 χιλιομέτρων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης επισκέφτηκε τη Σκάλα Συκαμιάς. Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τον δρόμο Μεγαλοχώρι – Αγιάσο, άλλη  μια οδός  που θα ενώσει δυο περιοχές του νησιού μπαίνει στην διαδικασία μελέτης. Είναι ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα στην πλέον τουριστική πλευρά του νησιού και θα δώσει ξανά ζωή στα απομακρυσμένα χωριά και στους κατοίκους. Είναι ένα έργο που λίμναζε δεκαετίες και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί, αφού είναι συνολικό και καθολικό το αίτημα από φορείς και κατοίκους. Τέτοια έργα έχει ανάγκη ο τόπος μας και με αυτή την αναπτυξιακή πολιτική βαδίζουμε».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρης Ακριώτης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού και οι πρόεδροι Συκαμιάς Γιώργος Σαρόγλου, Αργένου Βασίλης Τερζής και μέλη των τοπικών συμβουλίων. Μιλώντας για την σπουδαιότητα βελτίωσης  του δρόμου οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων σημείωσαν πως είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα αναβαθμίσει συνολικά το κομμάτι αυτό της Δυτικής Λέσβου και θα αναπτύξει τα χωριά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey