Μήνυμα Περιφερειάρχη στην κυβέρνηση

Μουτζούρης: «Μην στήστε στα αποκαΐδια του Κ.Υ.Τ. Μόριας νέα δομή»

10/09/2020 - 11:21 Ενημερώθηκε 10/09/2020 - 11:21

Την κυβέρνηση καλεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, να βρει τρόπο να απομακρύνει τους μετανάστες από τα νησιά επισημαίνοντας ότι είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το Βόρειο Αιγαίο είναι μια «πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί», με την πρόβλεψή του, αυτή, να επιβεβαιώνεται. Παράλληλα ζητά να μη στηθούν στα αποκαΐδια του Κ.Υ.Τ. Μόριας μια νέα δομή.

«Τα σημερινά δραματικά γεγονότα έβαλαν τέλος στην ύπαρξη του Κ.Υ.Τ Μόριας. Στα αποκαΐδια της δεν μπορεί να στηθεί νέα «Μόρια».  Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη λύση ύστερα από όλα όσα έχει υποφέρει.» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η Περιφερειακή Αρχή εκφράζοντας την βούληση και την αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου  δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οιαδήποτε νέα δομή και ζητά από την Κυβέρνηση να προβεί σε συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες για την επίλυση του προβλήματος. «Η φιλοξενία μεταναστών σε επιβατηγά πλοία ή κρουαζιερόπλοια ώστε να ενδιαιτηθούν οι μετανάστες  αναδεικνύεται εκ νέου μια καλή λύση, όπως είχαμε προτείνει παλαιότερα.» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Μην κάνετε να νησιά του Β. Αιγαίου Σπιναλόγκα της Ελλάδας και της Ευρώπης»

Ο κ. Μουτζούρης υποστηρίζει ότι η Λέσβος αλλά και γενικότερα οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να μετατραπούν στην Σπιναλόγκα της Ελλάδας και της Ευρώπης.  Ενδεικτικά αναφέρει: «Δεν θα επιτρέψουμε οι νήσοι μας να συνεχίσουν να γίνονται  πεδία μαχών και καταστροφών. Δεν μπορούμε πλέον μόνοι μας να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης.»

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey