Κριτική της Συμπαράταξης Πολιτών για την οικονομική διαχείρηση Μουτζούρη

«Με χρήματα της Περιφέρειας και με φουσκωμένο τιμολόγιο το Συνέδριο του κ. Στεφανάδη βουλευτή της ΝΔ που γίνεται την επόμενη βδομάδα στη Σάμο»

23/09/2022 - 09:30

Για κατασπατάληση πόρων κάνουν λόγο ο επικεφαλής και τα στελέχη της περιφερειακής Παράταξης ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γιάννης Σπιλάνης, Γιούλα Αργυρούδη, Μανώλης Κάρλας και Μαρία Νικολάρα με αφορμή το συνέδριο που πραγματοποιεί ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ κ. Στεφανάδης και στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 60.000 ευρώ.

«Κι αφού τελείωσαν τα μεσαιωνικά καρναβάλια της Περιφέρειας στη Χίο, με τον πακτωλό χρημάτων που απαιτήθηκε, η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη και συνεργάτες «επενδύει» στη χρηματοδότηση συνεδρίων» σημειώνεται κατά την εισαγωγή.

Την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- μεταξύ άλλων- απασχόλησε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο συνέδριο που πραγματοποιεί ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ κ. Στεφανάδης, επιστημονικά υπεύθυνος στο (ΝΠΙΔ) «Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος» με θέμα «Γυναίκα, υγεία, μακροζωία» από κοινού με το Ιατρικό Κέντρο, γνωστό μεγάλο ΙΔΙΩΤΙΚΟ όμιλο υγείας, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται ακολούθως ότι το Κόστος συνεδρίου ήταν 60.000 ευρώ σύμφωνα με την εισήγηση όταν το κόστος συμμετοχής της Περιφέρειας στο συνέδριο που ΙΔΙΩΤΕΣ διοργανώνουν ήταν 29.845 ευρώ ακριβώς.

Ακολούθως αναλύεται: «Και που θα πάνε αυτά τα λεφτά; 1.- Αεροπορική μετακίνηση 47 συμμετεχόντων Χ 355 ευρώ/άτομο, την ώρα που στις εταιρείες πριν δύο μέρες ο όποιος ιδιώτης εύρισκε τα εισιτήρια περίπου 200 ευρώ!! 2.- Διαμονή συμμετεχόντων 47Χ 230 ο καθένας για δύο διανυκτερεύσεις και 3.- 47Χ50 ευρώ ο καθένας για μετακίνηση από αεροδρόμιο (Πυθαγόρειο) προς ξενοδοχείο(Πυθαγόρειο) και αντίστροφα, όταν το ταξί ανά διαδρομή στοιχίζει 10 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ ανά μετακινούμενο. Να τονίσουμε πως ανάμεσα στους μετακινούμενους με έξοδα της Περιφέρειας περιλαμβάνονται η κ. Ζωή Ράπτη (Υφυπουργός Υγείας), η κ. Νόνη Δούνια (βουλευτής), ο ίδιος ο κ.Στεφανάδης (βουλευτής) άνθρωποι που με τη βουλευτική τους ιδιότητα έχουν ειδικά προνόμια στις μετακινήσεις. Όπως και καθηγητές και γιατροί με υψηλότατες απολαβές από μισθούς, ιατρικές πράξεις και λοιπές αμοιβές. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν   η κ. Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας), η κ. Μιχαηλίδου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), και η κ.Βούλτεψη (Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου), που θα συμμετέχουν κι αυτές στο ιατρικό συνέδριο , θα ζητήσουν την ενίσχυση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την μετακίνηση τους» και ακολούθως επισημαίνεται: «Επίσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διαθέτει δωρεάν το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου για τη φιλοξενία του συνεδρίου για τρεις μέρες. Προφανώς και τα γενικά έξοδα για ηλεκτρικό, νερό, αμοιβές καθαριότητας και τα αντίστοιχα υλικά καθαριότητας και ατομικής υγιεινής. Μια επίσης υψηλή δωρεά, που ελαφρύνει τους οργανωτές από σημαντική δαπάνη.

Όσο για το ερώτημα ποιες δαπάνες θα καλύψουν οι υπόλοιπες 30.000 του προϋπολογισμού του συνεδρίου μιας και οι μετακινήσεις γενικά, η διαμονή και ο χώρος προσφέρονται από την Περιφέρεια, δεν απαντήθηκε.

Στις αιτιάσεις μας για τον εμπαιγμό ουσιαστικά των πολιτών του Β.Αιγαίου μέσω της κατασπατάλησης χρημάτων και της υπερκοστολόγησης, η απάντηση ήταν ότι είναι πολιτική της Περιφερειακής Αρχής να κάνει δράσεις που προβάλουν τα νησιά μας.΄

Χρειάζεται μήπως να υπογραμμίσουμε εδώ ότι στα επιστημονικά συνέδρια οι σύνεδροι πληρώνουν όλα τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης τους ενώ συχνά συμμετέχουν και στα έξοδα οργάνωσης με τους τοπικούς φορές να προσφέρουν κάποιο γεύμα και αναμνηστικά δώρα;»

Το δελτίο καταλήγει: «Σαν ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τονίζουμε ότι: Είμαστε σαφώς θετικοί να πραγματοποιούνται στα νησιά μας συνέδρια με τη συμμετοχή ανθρώπων των επιστημών, των τεχνών, των επιχειρήσεων κλπ που εν δυνάμει μπορούν να προβάλουν τα νησιά μας. Εν προκειμένω ένα συνέδριο που έχει στο επίκεντρο του τη γυναίκα και την υγεία της, όσο υποκριτικό κι αν φαίνεται για τα νησιά μας που υποφέρουν από υπηρεσίες υγείας, το καλωσορίζουμε και ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του. Η Περιφέρεια μπορεί να δείξει τη φιλοξενία της τόσο με την δωρεάν παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο και με την παράθεση δείπνου στους συμμετέχοντες/ουσες.

Ωστόσο δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατασπατάληση των πόρων της Περιφέρειας για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Η αναζήτηση στήριξης από την ΝΔ του κ. Μουτζούρη δεν μπορεί να αδειάσει τα ταμεία της Περιφέρειας.

Αιδώς Αργείοι και ως εδώ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey