Ανακοίνωση της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με αφορμή το ναυάγιο

O επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Στράτος Γεωργούλας O επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Στράτος Γεωργούλας

«Κοινός αγώνας για την ανατροπή των αντιπροσφυγικών πολιτικών»

07/10/2022 - 12:00

«Νέο μεγάλο προσφυγικό κύμα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται από τις εστίες τους στην Αφρική και την Ασία και παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Η Θέουτα της Ισπανίας, η Λαμπεντούζα της Ιταλίας, οι ανατολικές ακτές της Λέσβου είναι ορισμένα από τα σημεία που χάνονται κάθε χρόνο ανθρώπινες ζωές. Η Μεσόγειος είναι ο υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με αφορμή το ναυάγιο που σημειώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, ανοιχτά της Θερμής.

«Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η φτώχεια και η πείνα, δηλαδή ο καπιταλισμός της εποχής μας, δημιουργεί τα προσφυγικά κύματα. Η ρατσιστική πολιτική της «Ευρώπης φρούριο», που την υιοθέτησαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί με τις κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, οι απαγωγές προσφύγων από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, τα push back είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου σε Ελλάδα και Τουρκία» σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Η Ανταρσία στο Αιγαίο ενώνει την φωνή της με την φωνή του κινήματος αλληλεγγύης, τις φωνές των προσφύγων και των μεταναστών ενάντια στις δολοφονικές αντιπροσφυγικές πολιτικές. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι η νέα εργατική βάρδια και μαζί τους αναπτύσσουμε σχέσεις ταξικής αλληλεγγύης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey