Ζητά να ληφθούν μέτρα για την μετακίνηση των μεταναστών που σήμερα γίνεται χωρίς περιορισμούς

Κώδωνας κινδύνου Μουτζούρη σε Χαρδαλιά για τα αυξημένα κρούσματα του Καρά Τεπέ

01/06/2021 - 13:34 Ενημερώθηκε 01/06/2021 - 22:20

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε σήμερα 1 Ιουνίου  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στην Λέσβο και την έντονη ανησυχία που επικρατεί για το ενδεχόμενο ενός πιθανού lockdown στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει πως η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκει στο μεταναστευτικό πληθυσμό και ζητά την παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά  προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown και παράλληλα να ληφθούν τα  αναγκαία μέτρα για την μετακίνηση των μεταναστών που σήμερα γίνεται χωρίς περιορισμούς.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει για πολλοστή φορά πως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για το μεταναστευτικό και δεν μπορούν να αντέξουν ένα πιθανό lockdown  που θα αποτελεί και την χαριστική βολή για επιχειρήσεις και κατοίκους.

Η Επιστολή κοινοποιείται παράλληλα προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey