Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

«Κακοστημένη θεατρική παράσταση από Κουφέλο & Μπόλο»

14/12/2021 - 16:58

«Κακοστημένη θεατρική «παράσταση» παρουσίασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος και ο διευθυντής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πειραιώς και νήσων Αιγαίου Δημήτρης Μπόλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν με το κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, για να ενημερώσουν τους ελαιοπαραγωγούς μας ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλλουν αιτήσεις, όσοι από αυτούς υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη ανεμοθύελλα που έπληξε τον Λεσβιακό ελαιώνα» αναφέρουν σε δελτίο Τύπου τα στελέχη Αγροτικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικών θεμάτων Πανάγος Κουφέλος και ο διευθυντής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πειραιώς και νήσων Αιγαίου Δημήτρης Μπόλος.

Τα στελέχη της Νομαρχιακής, όπως αναφέρεται στο δελτίο, ζητούν από την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει να εμφανίζεται ως συμμέτοχος των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναπαράγοντας τις αστείες δικαιολογίες τους και ας σταθεί για μια φορά πραγματικά δίπλα στους ελαιοπαραγωγούς μας, απαιτώντας με κάθε τρόπο την δίκαιη ενίσχυσή τους.

Η ανακοίνωση

Στο δελτίο σημειώνεται μεταξύ άλλων :

Έτσι, λοιπόν, από την «παράστασή τους» αυτή μάθαμε ότι η μελέτη για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών που θα έκαναν από το περασμένο καλοκαίρι, τώρα δεν μπορεί να γίνει γιατί, τάχα μου, δεν βρίσκουν πανεπιστημιακό να την αναλάβει! Μας είπαν επίσης, ότι το καθεστώς των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) δεν καλύπτει την καλλιέργεια της ελιάς, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάτι τέτοιο από τον σχετικό κανονισμό. Προφανώς η απόφαση να μην εντάξουν τις απώλειες της περσινής παραγωγής στις ενισχύσεις των ΚΟΕ είναι πολιτική, έβαλαν όμως υπηρεσιακό στέλεχος του ΕΛΓΑ να δηλώσει ότι το καθεστώς των ΚΟΕ δεν καλύπτει τους ελαιώνες!

Για το θέμα της μελέτης η αιτιολογημένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, από την αρχή, ήταν ότι δεν χρειάζεται για να δοθούν οι ενισχύσεις. Εάν εξακολουθούν να επιμένουν στην εκπόνησή της και δεν μπορούν να βρουν πανεπιστημιακό να την αναθέσουν, ας μας το πουν να τον βρούμε εμείς!

Μετά από όλα αυτά αποδείχτηκε πως, αντί να ψάχνουν λύσεις για να δώσουν τις ενισχύσεις που υποσχέθηκαν, προσπαθούν με παρελκυστικές υποσχέσεις ή αστήρικτες δικαιολογίες, να ακυρώσουν την υπόσχεσή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Λέσβου επανειλημμένα τόσο με τον Βουλευτή του στην ελληνική Βουλή, όσο και με ανακοινώσεις της  Θεματικής Ομάδας αγροτικής πολιτικής της ΝΕ έχει ζητήσει:

  • Για την περσινή χρονιά, ένταξη όλων των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου στο καθεστώς των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) επειδή υπάρχουν γι αυτό όλες οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό προϋποθέσεις.
  • Για την φετινή ακαρπία ενίσχυση όλων των ελαιοπαραγωγών με αξιοποίηση από το ΥΠΑΑΤ των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαχειρίζεται, όπως είναι το de minimis.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά πως ούτε ο κανονισμός των ΚΟΕ απαγορεύει ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών από το καθεστώς του, ούτε ειδική μελέτη ακαρπίας χρειάζεται για να δοθούν ενισχύσεις από το de minimis. To μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση την οποία η κυβέρνηση και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφεύγουν να πάρουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey