Καλεί οικογένειες του νησιού που θέλουν να συμπορευτούν στο έργο αυτό

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα περιθάλψει 20 παιδιά από την Ουκρανία

22/03/2022 - 10:00 Ενημερώθηκε 23/03/2022 - 21:45

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πιστή στις δημοκρατικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη, επιθυμεί να συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο όλων των παιδιών. Προτίθεται λοιπόν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της να σταθεί με υπευθυνότητα ως αρωγός σε 20 ανήλικα παιδιά που βιώνουν στιγμές φόβου και απελπισίας στην Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Στην προσπάθεια αυτή, καλεί εκείνες τις οικογένειες που επιθυμούν να συμπορευτούν στο έργο της αυτό, στη Λέσβο, να φιλοξενήσουν για χρονικό διάστημα κατ’ αρχήν 6 μηνών ανήλικα παιδιά ηλικίας Γυμνασίου και Λυκείου από την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας, παρέχοντάς τους στέγη, τροφή αλλά και την αγάπη και τη θαλπωρή μιας οικογένειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ψυχολογική τους υποστήριξη και την κοινωνικοποίησή τους μέσα στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που καλούνται να ζήσουν λόγω του πολέμου στην πατρίδα τους. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν, θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού μας.

Όσες από τις οικογένειες επιθυμούν να προσφέρουν στον αγώνα αυτό, εξασφαλίζοντας ένα οικογενειακό περιβάλλον προστασίας στα παιδιά της Ουκρανίας, μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, η οποία εδρεύει επί της οδού Ανδρομέδας 15 ( ισόγειο ) στην πόλη της Μυτιλήνης, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07.00 – 15.00, στα τηλέφωνα επικοινωνίας : 2251353919 και 2251353920, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey