Η επιστολή στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Επιτάχυνση για την δημοπράτηση έργων του οδικού δικτύου ζητά ο Βαλσαμίδης

28/07/2021 - 12:59

Την επιτάχυνση διαδικασιών για την δημοπράτηση των έργων για τους οδικούς άξονες Αμπελικό – Σταυρός και Παράκαμψη Αγίου  Ισιδώρου Πλωμαρίου, καθώς και θέματα συντήρησης και καθαρισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή της Νότιας Λέσβου ζητά ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Τα έργα για την κατασκευή των οδικών αξόνων Αμπελικό – Σταυρός προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ και Παράκαμψη Αγ. Ισιδώρου Πλωμαρίου προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή – Καλογήρου- έχουν καθυστερήσει σημαντικά, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών των απαλλοτριώσεων, όπως αναφέρει ο κ. Βαλσαμίδης επισημαίνοντας ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών την υπαγωγή των εν λόγω έργων στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001 «Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων», προκειμένου να είναι εφικτή η άμεση δημοπράτηση τους. «Αυτό άλλωστε έγινε πρόσφατα και με τον οδικό άξονα Καλλονή – Πέτρα, με αποτέλεσμα το έργο να μπορέσει να δημοπρατηθεί άμεσα» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ακολούθως: « Πέρα από την σημασία των εν λόγω έργων για την οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Λέσβου, θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι η εν λόγω περιοχή έχει πληγεί σοβαρά από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 και τα έργα αυτά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάκαμψη της περιοχής».

Συντήρηση και καθαρισμό οδικού δικτύου

Ακόμη ο κ. Βαλσαμίδης θέτει δύο θέματα που αφορούν την συντήρηση και τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής. Αναλυτικότερα η υφιστάμενη επαρχιακή οδός Αμπελικό – Σταυρός, η οποία είναι χωματόδρομος, είναι σε κακή κατάσταση και δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής περιόδου ο κ. Βαλσαμίδης τονίζει θα πρέπει να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν η εκτέλεση εργασιών συντήρησης της οδού. Επιπλέον για τον επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής έχουν πραγματοποιηθεί, όπως σημειώνεται στην επιστολή, ελάχιστες εργασίες καθαρισμού από χόρτα, θάμνους και κλαδιά, ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού στους οδικούς άξονες Κεραμειά – Αγιάσος – Πολιχνίτος – Βρίσα – Βατερά – Σταυρός (εκτός από την είσοδο του Πολιχνίτου), Πολιχνίτος – Σκάλα Πολιχνίτου, διασταύρωση Μεγάλης Λίμνης προς Αμπελικό – Ακράσι – Νεοχώρι, διασταύρωση Αγιάσου - Αγιάσος - Μεγαλοχώρι κλπ. «Δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής περιόδου παρακαλώ να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν η εκτέλεση των εργασιών αυτών, που πέρα από την οδική ασφάλεια, έχουν ιδιαίτερη σημασία και για την πολιτική προστασία» επισημαίνει ο κ. Βαλσαμίδης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey