Αθανασίου: "Πρέπει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει απρόσκοπτα"

Εγκαινιάστηκε Κτηνιατρείο στον Μανταμάδο

07/11/2021 - 19:59 Ενημερώθηκε 07/11/2021 - 20:01

Τα εγκαίνια του Κτηνιατρείου Μανταμάδου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα 7 Νοεμβρίου 2021 από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Πανάγου Κουφέλου, Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προέδρου Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαϊδη, του Ειδικού Συμβούλου της Περιφέρειας Μιχαήλ-Άνθιμου Δήσσου, Τοπικών Συμβούλων, του Προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τσομπανέλλη Ευστράτιου, αγροτικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Χαιρετίζοντας την έναρξη λειτουργίας του Κτηνιατρείου ο Περιφερειάρχης τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδουμε σήμερα προς λειτουργία το Αγροτικό Κτηνιατρείο εδώ στην κατ’ εξοχήν Αγροτική περιοχή του Μανταμάδου με την ανεπτυγμένη κτηνοτροφία και που ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί την μεγαλύτερη εισοδηματική πηγή για την οικονομία της Λέσβου. Ως Περιφέρεια θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε όσο είναι δυνατόν τους Αγρότες και τα εισοδήματά τους και να επιλύουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως θα στηρίξουμε και όλους τους άλλους τομείς παραγωγής εισοδήματος των κατοίκων του νησιού. Τούτα τα εγκαίνια είναι ένδειξη της προσπάθειας μας και ο χώρος μπορεί να αποτελέσει πρότυπο, στη λύση που θα δοθεί στο στεγαστικό πρόβλημα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας το επόμενο διάστημα».

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων-βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή του και απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη, που ολοκλήρωσε το έργο που είχε σταματήσει πριν 10 χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει απρόσκοπτα». Ευχαρίστησε επίσης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για την όλη συνεργασία και βοήθεια επί αγροτικών θεμάτων, κάνοντας αναφορά και στη λήξη της καραντίνας που ίσχυε στο νησί. 

Τέλος παίρνοντας το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μπαγινέτας εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την παρουσία του στα εγκαίνια και αναφέρθηκε «στην προστιθέμενη αξία που δίνουν στους παραγωγούς και τον τόπο, πρωτοβουλίες με έργα που υποστηρίζουν τον Πρωτογενή Τομέα, που αποτελεί και Βασικό Πυλώνα της Εθνικής Πολιτικής».    

Τις ευχαριστίες τους για την ολοκλήρωση του Αγροτικού Κτηνιατρείου απηύθυναν προς τον Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδης.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey