Αντωνέλη: «Θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν ξανά το βιβλίο»

Δράση στήριξης δανειστικών βιβλιοθηκών από την Περιφερειακή Αρχή

05/04/2022 - 14:20

Ως γνωστόν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού μεταξύ των άλλων δράσεων που αφορούν την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου, έχει προχωρήσει και στην αγορά βιβλίων που έχουν συγγραφεί από κατοίκους των νησιών μας.

Πιστεύοντας ακράδαντα, όπως αναφέρεται, ότι τα παιδιά του τόπου μας θα πρέπει να γνωρίζουν τους συγγραφείς μας και τα πονήματα τους, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλη καλεί όλους τους Διευθυντές Σχολείων του νησιού μας που στα σχολεία τους υπάρχουν δανειστικές βιβλιοθήκες, καθώς επίσης και τους Συλλόγους που έχουν δημιουργήσει ανάλογες βιβλιοθήκες και επιθυμούν να λάβουν αντίτυπα όσων βιβλίων  έχει στην κατοχή της η Περιφέρεια, να το δηλώσουν με e-mail στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από αύριο Τετάρτη 6/4 έως την Τρίτη 12/4.

Η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλη

«Προχωράμε σε αυτήν την συμβολική δράση ως Περιφερειακή αρχή γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν ξανά το βιβλίο! Ζώντας στην εποχή που το διαδίκτυο αντικατέστησε το βιβλίο, εμείς πιστεύουμε στα όσα έχουν αποδειχθεί με μελέτες ότι  μπορεί να προσφέρει το βιβλίο:  γνώση, ενδυνάμωση του εγκεφάλου, καλλιέργεια ενσυναίσθησης, βελτίωση αναγνωστικής, λεκτικής και επικοινωνιακής  ικανότητας στα παιδιά, καταπολέμηση του άγχους  και φυσικά ανάπτυξη της φαντασίας! Και γι αυτό εκτιμούμε ότι οι δανειστικές βιβλιοθήκες μπορούν και πρέπει να στηριχτούν με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, από όλους», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλη. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey