Σκληρή κριτική Σπιλάνη σε Μουτζούρη και λόγος για άδεια πουκάμισα που ντύνουν τις καρέκλες

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός από την Περιφερειακή Αρχή»

18/10/2021 - 12:25 Ενημερώθηκε 19/10/2021 - 11:17

«Αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά - όπως το βιώνει και κάθε πολίτης αυτού του τόπου - είναι ότι ούτε όραμα υπάρχει, ούτε σχέδιο. Μόνο οι καρέκλες και η προσπάθεια διατήρησης σ’ αυτές. Τα προβλήματα των πολιτών μπορούν να περιμένουν τη λύση τους μέχρι την έξοδο της ταινίας της κας Ντενίση στις μεγάλες οθόνες» καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης σχολιάζοντας τις αλλαγές στην σύνθεση της Περιφερειακής Αρχής.  

 Ο κ. Σπιλάνης ασκώντας κριτική στην περιφερειακή Αρχή, επί της ουσίας, υποστηρίζει, ότι γεννιούνται αρμοδιότητες προκειμένου να δικαιολογηθούν οι θέσεις των ατόμων που τις στελεχώνουν, ενώ η γένεση αυτών θα έπρεπε να ήταν απόρροια των αναγκών των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. «Όμως στην ανακοίνωση της ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Μπουρνιά οι αρμοδιότητες αλλάζουν: παραμένει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε δύο νέες, αυτές του απόδημου ελληνισμού και τού χωρικού σχεδιασμού!!! Μέσα σε μια ημέρα άλλαξαν σχεδιασμός και προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής; Η έτσι κι' αλλιώς το πουκάμισο είναι άδειο και απλά ντύνει τη καρέκλα;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην κριτική του ο κ. Σπιλάνης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του Βορείου Αιγαίου τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν, παρέλαβαν το αντίτιμο της πράξης τους. Δικαίωμα τους, ας τους κρίνουν όσοι τους ψήφισαν.

Αυτό που για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σημασία, είναι αν αυτές οι αλλαγές θα συμβάλουν στη βελτίωση του έργου της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος όλων όσων κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στα νησιά αλλά και των γενεών που έρχονται. 

Οι αντιπεριφερειάρχες μπορεί να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, αλλά το ενδιαφέρον είναι άλλο. Για να χρυσωθεί το χάπι στον κ. Μπουγδάνο που αντικαταστάθηκε από την Αντιπεριφέρεια Χίου, «φτιάχτηκε» μια αντιπεριφέρεια με αντικείμενο «ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαχείριση προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) και Ιαματικών Πηγών». Θα μας απαντηθεί ότι αυτές είναι προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής. Καλά μέχρι εδώ, αν και μπορούμε να πούμε ότι αποκαλύφθηκαν ξαφνικά ως τέτοιες γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, όπως και αυτές της κας Ανδρεάδη (προώθηση τοπικών προϊόντων) και του κ. Αθηνάδη (επιχειρηματικότητας και καινοτομίας)». 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey