Την πρόσληψη γεωπόνων-τομεαρχών ζητά από την Περιφέρεια το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δακοκτονία με το "στανιό" στη Λέσβο

21/08/2021 - 11:41 Ενημερώθηκε 21/08/2021 - 11:52

Την πρόσληψη, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, γεωπόνων- τομεαρχών απαραίτητων για τις εργασίες της δακοκτονίας ζητάν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Αγροτικού Τμήματος της Νομαρχιακής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Αναλυτικότερα αναφέρουν:

"Πλησιάζουμε στο τέλος Αυγούστου και η Περιφέρεια από ανικανότητα και προκλητική αδιαφορία δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη των τομεαρχών – γεωπόνων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την παρακολούθηση και επίβλεψη του έργου της δακοκτονίας. 

Οι πληροφορίες που φτάνουν σ' εμάς από όλους τους ελαιοπαραγωγούς είναι ότι ο δάκος, παρ’ όλους τους καύσωνες, δεν έχει μειωθεί και υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη του πληθυσμού του το επόμενο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται επομένως συνεχής παρακολούθηση και επεξεργασία όλων των στοιχείων για να γίνει στοχευμένα η εργασία καταπολέμησής του και γι αυτό το λόγο η πρόσληψη των γεωπόνων είναι απαραίτητη. 

Καλούμε την Περιφέρεια να κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει την λιγοστή φετινή παραγωγή αλλά και την ποιότητα του ελαιόλαδου που καθορίζει, πλέον, σε μεγάλο βαθμό και το εισόδημα του παραγωγού. 

Η μέχρι τώρα «προσχηματική κάλυψη» της εργασίας από τους γεωπόνους της Περιφέρειας είναι προβληματική και επιζήμια για τους αγρότες γιατί και η παρακολούθηση του έργου δεν γίνεται σωστά αλλά και ξοδεύονται άσκοπα οι περιορισμένες μέρες κίνησης για εκτός έδρας εργασία, που έχει το ήδη μειωμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για να πραγματοποιούν εργασίες σε άλλους τομείς όπως οι έλεγχοι σχεδίων βελτίωσης, Νέων Αγροτών και άλλων προγραμμάτων του ΠΑΑ. 

Περιμένουμε επομένως μέχρι την επόμενη διαβροχή που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες η Περιφέρεια να έχει προβεί στις προσλήψεις των γεωπόνων αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογη και υπεύθυνη απέναντι στον αγροτικό κόσμο για όποια ζημιά πραγματοποιήσει στον Λεσβιακό ελαιώνα ο δάκος". 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey