Ερώτηση ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τον σχεδιασμό συμμετοχής στις εκθέσεις

Αλλαγή των πελατειακών πρακτικών Μουτζούρη ζητά ο Σπιλάνης

09/11/2021 - 11:01

Με ερώτηση που υπέβαλλαν τα μέλη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στην Περιφερειακή Αρχή θέτουν στο επίκεντρο το ζήτημα του σχεδιασμού συμμετοχής στις εκθέσεις υποστηρίζοντας ότι τα κριτήρια παραμένουν αδιαφανή και δεν υποστηρίζονται αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. «Καταθέσαμε αυτή την ερώτηση με στόχο να πιέσουμε για αλλαγή των πελατειακών πρακτικών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της περιφερειακής παράταξης Γιούλα Αργυρούδη, Μανώλης Κάρλας, Μαρία Νικολάρα και ο επικεφαλής Γιάννης Σπιλάνης ζητούν να καλυφθούν τα έξοδα της συμμετοχής των παραγωγών στην 5η Γιορτή Μελιού & Παραδοσιακών Προϊόντων & ξεκινήσει έστω και τώρα η επεξεργασία σχεδίου προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Η ερώτηση αποστέλλεται στον Περιφερειάρχη & Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Κώστα Μουτζούρη, στην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Αντιπρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής, Αναστασία Αντωνέλλη, στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πανάγο Κουφέλο στην Αντιπεριφερειάρχη Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Αγγελική Ανδρεάδη & στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

 

Η επιστολή

Κάλυψη εξόδων συμμετοχής μικρών παραγωγών στην 5η Γιορτή Μελιού & Παραδοσιακών Προϊόντων

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών από τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη 5η Έκθεση Μελιού & Παραδοσιακών Προϊόντων που οργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο 3-7 Νοεμβρίου. Οι διαμαρτυρίες αφορούν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Περιφερειακή Αρχή το αίτημα των μικρών παραγωγών των μικρών νησιών της Περιφέρειας (Ικαρία, Ψαρά, Φούρνοι) να συμμετάσχουν στην Εκθεση, όπου ενώ το αίτημα είχε φτάσει τουλάχιστον από τις 13/10, υπήρξε ανεξήγητη κωλυσιεργία από τη πλευράς σας με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η αναγκαία διαδικασία για τη κάλυψη των εξόδων του περιπτέρου πού ήταν το αστείο ποσό των 800€ συν ΦΠΑ.

Από την αρχή της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει τεθεί υπέρ μιας σχεδιασμένης προώθησης των τοπικών παραγωγών, ειδικά των μικρότερων από αυτούς, με βάση κυρίως την άποψη των ίδιων των παραγωγών που γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχουν και τις αγορές που μπορούν να καλύψουν σε συνδυασμό με τη σημαντικότητα των εκθέσεων και τα αποτελέσματα προηγούμενων ετών. Εχουμε ακόμη ζητήσει να υπάρχει σχεδιασμός σε ετήσια βάση, ενώ έχουμε υπογραμμίσει ότι η ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο.

Μέχρι σήμερα, παρά τα όσα έχετε κατά καιρούς δηλώσει και υποσχεθεί δημόσια, ακολουθείτε ακριβώς το αντίθετο σχέδιο όπου όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπόψη η άποψη των παραγωγών, αλλά αντίθετα αφού επιλέξετε με απολύτως αδιαφανή κριτήρια τις εκθέσεις, ενημερώνετε τους παραγωγούς και σε πολλές περιπτώσεις τη τελευταία στιγμή. Εχουμε μαρτυρίες παραγωγών όπου τους ζητάτε απλά να στείλουν προϊόντα και δεν τους επιτρέπετε να συμμετάσχουν στις εκθέσεις και τελικά δεν έχουν καμία ανατροφοδότηση από αυτές. Όπως καμία ανατροφοδότηση δεν είχαμε ούτε εμείς στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρά τα συνεχή μας αιτήματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey