Ερώτημα ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής

Άκυρο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την σύμβαση του δρόμου Καλλονής - Πέτρας Φωτογραφία: Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Άκυρο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την σύμβαση του δρόμου Καλλονής - Πέτρας

12/01/2022 - 14:52 Ενημερώθηκε 12/01/2022 - 15:26

Ερώτημα προς την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη απευθύνει η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τις ενέργειες της πρώτης τόσο ώστε να προχωρήσει το έργο του δρόμου Καλλονής-Πέτρας όσο και για τη χρηματοδότηση των ώριμων και αναγκαίων έργων που χρονίζουν.

Το ερώτημα των Γιούλα Αργυρούδη, Μανόλης Κάρλας, Μαρία Νικολάρα και του επικεφαλής Γιάννη Σπιλάνη προκύπτει μετά την ανακοίνωση της ΛΑΣ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τη σύμβαση που έχει υποβάλει η Περιφέρεια για τον δρόμο Καλλονής Πέτρας.

Στην ερώτηση με τίτλο «Μη έγκριση σύμβασης δρόμου Καλλονής-Πέτρας» της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αναφέρεται:

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρούμε σημαντικό να κατασκευαστεί ο άξονας που συνδέει το κέντρο του νησιού με τη τουριστική ζώνη Πέτρας-Μολύβου-Ανάξου. Παρά τις καθησυχαστικές σας δηλώσεις για την απεμπλοκή του έργου αλλά και τη δυνατότητα να μεταφερθεί το έργο ως «έργο-γέφυρα» στο επόμενο ΕΣΠΑ, ζητάμε να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά.

Επισημαίνουμε ότι:

  • δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το φράγμα Τσικνιά, που έχει απορριφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο ως έργο με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητήσιμη αναπτυξιακή συμβολή. Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα Φαραωνικό έργο τεράστιας δαπάνης, δεν εξασφαλίζει την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής του τ. Δήμου Πολιχνίτου, η οποία στενάζει δεκαετίες τώρα από την λειψυδρία.
  • η δυνατότητα μεταφοράς του έργου στο ΕΣΠΑ 2021-27 θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δεδομένου ότι οι διαθέσιμοι πόροι για έργα οδοποιίας είναι περιορισμένοι και ότι λόγω αστοχιών και καθυστερήσεων της περιφερειακής αρχής και άλλα έργα οδοποιίας (πχ. Νότια Παράκαμψη Μυτιλήνης, παράκαμψη Πυθαγορείου, παράκαμψη Ευδήλου, παράκαμψη Χαλκειούς) και όχι μόνο, δεν φαίνεται ότι θα υλοποιηθούν στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή για τις ενέργειες της τόσο ώστε να προχωρήσει το έργο του δρόμου Καλλονής-Πέτρας όσο και για τη χρηματοδότηση των ώριμων και αναγκαίων έργων που χρονίζουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey