5εκ. ευρώ ζητά ο Μουτζούρης από το Εσωτερικών

750.000 ευρώ από την Περιφέρεια για αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

26/08/2022 - 14:00 Ενημερώθηκε 27/08/2022 - 10:01

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 το απόγευμα, στην ανοικτή σύσκεψη Φορέων της Λέσβου  που πραγματοποιήθηκε στα Βατερά, με θέμα την ανασυγκρότηση της πληγείσας από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου περιοχής της Βρίσας – Βατερών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και Συντονιστής της Κρατικής Αρωγής Δημήτρης Ακριώτης.

Οι εργασίες της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης κατά τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ φορέων και πληγέντων κατοίκων τοποθετούμενος υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια διαθέτει άμεσα το χρηματικό ποσό των 750.000 ευρώ από ίδιους πόρους  για έργα  αποκατάστασης ζημιών που αφορούν: 1) Αντιπλημμυρικό Καθαρισμό Χειμάρρων 2) Τεχνικά Έργα Απορροής Υδάτων 3) Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το παραλιακό οδικό δίκτυο (δρόμος Βρίσας-Σταυρού) 4) Αποκατάσταση των Φωτιστικών Σωμάτων (κολώνες ΔΕΗ) 5)Άρση Καταπτώσεων 6) Δενδροφύτευση.

Το αίτημα των 5εκ. ευρώ

 Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την υποβολή αιτήματος στην Υπηρεσία ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση ύψους 5.000.000 ευρώ που θα διατεθούν για την υλοποίηση μεγάλων έργων Αντιπλημμυρικής Θωράκισης και Βελτιώσεων  του Οδικού Δικτύου.

Η Περιφέρεια κατέγραψε και συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι Επιχειρήσεις της πληγείσας περιοχής  με σκοπό την άμεση αποζημίωσή τους.

Αναλυτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν άμεσα αναφέρθηκε ο Συντονιστής Κρατικής Βοήθειας και Αρωγής και Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας  Δημήτρης Ακριώτης.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey