Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ανδρεάδου: «Νέες προοπτικές διείσδυσής των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου σε εγχώριες και διεθνείς αγορές»
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην 8η διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών “FOODEXPO & OENOTELIA 2022” (εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα, Σάββατο, 12 – Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022), με δικό της περίπτερο. Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 26 επιχειρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο.
Οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα, πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α., ήταν:
Επίσης, στην έκθεση συμμετείχαν με ανεξάρτητους χώρους, οι ακόλουθες επιχειρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο:
Ανδρεάδου: «Νέες προοπτικές διείσδυσής των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου σε εγχώριες και διεθνείς αγορές»
H Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, αφού συνεχάρη τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων των νησιών, στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, μετά το πέρας της έκθεσης, δήλωσε: «Η μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου της Π.Β.Α., από τους Έλληνες και ξένους εμπορικούς αντιπροσώπους των τροφίμων και των ποτών, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα των νησιών μας. Η ζήτηση για τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν με δικό τους ανεξάρτητο χώρο, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη και ανοίγει νέες προοπτικές διείσδυσής τους σε εγχώριες και διεθνείς αγορές. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μετά και απ’ αυτή την καταπληκτική παρουσία στην κορυφαία έκθεση της χώρας, οι προσπάθειες της Π.Β.Α. για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα αποδώσει άμεσα καρπούς. Η συμμετοχή μας σε δράσεις εξωστρέφειας που ακολουθούν, θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, ώστε τα υπέροχα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου, να βρουν τις διεξόδους που αναζητούν και εκτός των νησιών».
Η έκθεση
Η “FOODEXPO & OENOTELIA” διοργανώνεται από τη “FORUM S.A.”, τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας σήμερα στην οργάνωση εκθέσεων εσωτερικού (διοργανώτριας των επίσης πολύ γνωστών “ARTOZA”, “XENIA”, “HO.RE.CA.” και “BIO”, επί πολλά συνεχή χρόνια). Θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ όπως κάθε χρόνο, υπάρχει ιδιαιτέρως αυξημένη ζήτηση συμμετοχής, από τις πλέον εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε εντός του hall 1 (στο οποίο έδωσαν το παρόν 12 Περιφέρειες της χώρας), με δύο ενιαία περίπτερα συνολικού εμβαδού 130 τ.μ. Το πρώτο στο χώρο της “FOODEXPO” για τα τρόφιμα και το δεύτερο στο χώρο της “OENOTELIA” για τα ποτά.
Εντός των δύο περιπτέρων, φιλοξενήθηκαν οι διατροφικές επιχειρήσεις από τις 3 περιφερειακές ενότητες του Βορείου Αιγαίου που δήλωσαν συμμετοχή, με δικά τους ανεξάρτητα ατομικά stands (κλειστού & ανοιχτού τύπου, αναλόγως των αναγκών τους), προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους επαγγελματίες και το καταναλωτικό κοινό.
Με ρητή απαγόρευση πωλήσεων και απευθυνόμενη κυρίως σε Έλληνες και ξένους εμπορικούς αντιπροσώπους του κλάδου, κατά τη διάρκεια των 3 ημερών της έκθεσης, φιλοξενήθηκε μεγάλος αριθμός hosted buyers από την Ελλάδα και από πολλές χώρες της υφηλίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της Π.Β.Α και να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν επαγγελματικές συναντήσεις, με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συνάψουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και στο πλαίσιο της καθιερωμένης γαστρονομικής ενότητας “Mediterranean Gastronomy Forum”, πραγματοποιήθηκε μια ζωντανή γαστρονομική εκδήλωση, αποκλειστικά με τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν από το Βόρειο Αιγαίο.
Στην εκδήλωση αυτή, δόθηκε η δυνατότητα στην Π.Β.Α., μέσα απ’ ένα γαστρονομικό τηλεοπτικό δρώμενο διάρκειας 2 περίπου ωρών, να προωθήσει τα προϊόντα των παραγωγών, καθώς και τη γαστρονομική κληρονομιά του Βορείου Αιγαίου, ενδυναμώνοντας την παρουσία των νησιών στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του διευθύνοντα συμβούλου της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση culinary events “Point Hub” Μίλτου Καρούμπα, περιλάμβανε:
Το οργανωτικό πλαίσιο της όλης συμμετοχής στην έκθεση, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος, ενώ το γενικό συντονισμό της αποστολής είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος, ενώ το περίπτερο πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εθελόντριες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κ.κ. Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Ευστρατία Καρυοφύλλη, Άννα Κουνιάρη, Ειρήνη Σερέτη & Νίκη Σερέτη, οι οποίες υποδεχόταν το απλό κοινό και διενεργούσαν γευσιγνωστικές δοκιμές.
Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η αρωγή της εταιρείας “LΕSVOS CAR RENTAL”.