Δέσμευση Κικίλια σε Μουτζούρη

2.500.000 € για την διαφημιστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου [Vid &Pics]

31/05/2022 - 12:30 Ενημερώθηκε 31/05/2022 - 12:50

2.500.000 € έχουν εγκριθεί για την διαφημιστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Η είδηση αυτή εκμαιεύθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Αθήνα, στο εστιατόριο «Παπαδάκης» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για την ανάδειξη των προϊόντων της Λέσβου.

Στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος  Μουτζούρης, υποδέχθηκε τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τους βουλευτές του νομού, Χαράλαμπο Αθανασίου και Γιάννη Μπουρνού καθώς και τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του λεσβιακού ελαιολάδου καθώς και της νησιώτικης διατροφής. Παρόντες ήταν επίσης  πρέσβεις, εκπρόσωποι πρεσβειών, οι αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς τομέα και προώθησης προϊόντων Β. Αιγαίου Πανάγος Κουφέλος και  Άννη Ανδρεάδου.

Στο καλωσόρισμά του ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα γιορτάζουμε την είσοδο στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας των νησιών του Βορείου Αιγαίου που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ από το μεταναστευτικό. Τώρα, με τη συμβολή και του υπουργείου Τουρισμού, ξεκινά μία νέα εποχή για τα πανέμορφα νησιά μας».

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης με τον Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου

Η σύζυγος του Περιφερειάρχη με το ζεύγος Υφαντή
Ο Περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες Ανδρεάδου και Κουφέλος
Ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς
Ο πρέσβης της Τουρκίας και ο κ. Πατακός

Ο Περιφερειάρχης και ο κ. Στεφανίδης

Οι Χατζηπαναγιώτης, Γραμμέλη και Λιαρέλλης

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «Πρέσβειρα Γαστρονομίας Βορείου Αιγαίου»

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ανακηρύχτηκε  από τον Περιφερειάρχη «Πρέσβειρα Γαστρονομίας Βορείου Αιγαίου»  στο σημείωμα που συνόδευε το menu, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήσαμε ένα ταξίδι γεύσεων στο πανέμορφο νησί της Λέσβου. Εκεί όπου η ελιά ανθίζει ακόμα και ανάμεσα στις πέτρες. Το λάδι της γίνεται χρυσό, η γεύση του μοναδική. Αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, ξακουστό σε όλο τον κόσμο για τον πλούτο των προϊόντων του, αποτελεί ανεπανάληπτο γαστρονομικό προορισμό. Αφεθείτε στις γεύσεις που δημιουργήσαμε για σας με επιλεγμένα προϊόντα και ταξιδέψτε στην πανέμορφη Λέσβο. Καλωσορίσατε και καλή σας όρεξη. Το ταξίδι ξεκινά!».

Το εξαιρετικής ποιότητας λάδι, το μοναδικής γεύσης ούζο, οι ξακουστές παπαλίνες, τα βραβευμένα κρασιά, πρωταγωνίστησαν στο μενού που είχε δημιουργήσει μοναδικά η διεθνούς φήμης σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η εξιδανικευμένη δημοσιογράφος γεύσης, Θάλεια Τσιχλάκη, εξήρε τη γαστρονομία και τα προϊόντα της Λέσβου ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα γυναικείων συνεταιρισμών και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey