Κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, ανοικτά της Σκύρου, αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, μετά από επιτυχημένη αναχαίτιση τουρκικού μαχητικού

Θύμα σε καιρό ειρήνης!

13/04/2018 - 12:13

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από το προφητικό (όπως αποδείχθηκε) άρθρο της εφημερίδας μας σχετικά με την πιθανότητα να συμβεί «θερμό επεισόδιο», ατύχημα ή προβοκάτσια στο Αιγαίο.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (12/4), ένα μαχητικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου Mirage-2000-5, κατέπεσε -λίγο πριν προσγειωθεί- εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, με τον πιλότο του να ανασύρεται νεκρός. Το αεροσκάφος ήταν ένα από τα δύο μαχητικά ιδίου τύπου, που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά, τα οποία είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών. Μετά την επιτυχημένη αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού, όταν χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

Άμεσα απογειώθηκαν ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας για την επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου, ενώ μάλιστα απέπλευσε από τον Μόλυβο πλωτό σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες. Λίγο αργότερα ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός. Πρόκειται για  τον 34χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα και σύζυγο, γεννημένο στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά αποκλείει εχθρική ενέργεια, ενώ τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους αναφέρουν ότι πράγματι είχε γίνει αναχαίτιση, αλλά όταν έπεσε το ελληνικό μαχητικό, δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή.

Ένα χρόνο μετά

Αξίζει να αναφερθεί ότι και πριν ένα χρόνο, στις 29 Μαΐου 2017, είχε συμβεί πτώση εκπαιδευτικού -τότε- μονοθέσιου αεροσκάφους Mirage 2000 της 332 Μοίρας της πολεμικής αεροπορίας, στην περιοχή της Σκόπελου, 15 μίλια νότια των Σποράδων. Όμως τότε ο πιλότος είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει την εκτίναξη του καθίσματός του.

Διεθνείς αναφορές

Το χθεσινό δυστύχημα σημειώθηκε ελάχιστα 24ωρα μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στη νήσο Ρω, όταν Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ με τροχιοδεικτικές βολές κατά τουρκικού ελικοπτέρου, το οποίο πετούσε σε χαμηλό ύψος με σβηστά τα φώτα, με τη συγκεκριμένη αναφορά να γίνεται μάλιστα πρωτοσέλιδη είδηση στην ηλεκτρονική έκδοση των βρετανικών εφημερίδων Independent και Express, καθώς και στην αμερικανική Washington Post. Τα περιστατικά δυστυχώς πυκνώνουν και προκαλούν ανησυχία όσο η ένταση δεν λέει να κοπάσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου συνωστίζονται  πολεμικές δυνάμεις των ισχυρών κρατών  έτοιμες να αναμετρηθούν με σημείο αναφοράς την πολύπαθη Συρία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey