Κύτελης και Βέρρος ανακοίνωσαν τους αντιδημάρχους που θα πορευτούν στον τελευταίο χρόνο της θητείας τους

Χωρίς αλλαγές προσώπων σε Δυτική Λέσβο και Μυτιλήνη, με τη σύμπραξη παρούσα

04/09/2022 - 10:00 Ενημερώθηκε 05/09/2022 - 13:49

Χωρίς αλλαγές προσώπων προχώρησαν και οι δυο δημοτικές αρχές του νησιού μας οδεύοντας στο τέταρτο και τελευταίο έτος της θητείας τους, και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023. Αναμένεται ωστόσο και η απόφαση του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, τις επόμενες μέρες, για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την περιφερειακή αρχή στο τελευταίο χρόνο της θητείας της, για να συμπληρωθεί το ...παζλ των προσώπων που θα κατέχουν θέσεις ευθύνης σε Περιφέρεια και δήμους. 

Στο δήμο Μυτιλήνης 

Σε ότι αφορά το δήμο Μυτιλήνης, παρά τις διαρροές, τις γκρίνιες και τη φημολογία που κυκλοφορούσε τον τελευταίο καιρό, περί «αποχώρησης» και αντικατάστασης κάποιων στελεχών της δημοτικής αρχής Κύτελη, μάλιστα κάποιοι τη συνέδεαν με τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τίποτε από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε, αφού οι μέχρι πρόσφατα αντιδήμαρχοι παραμένουν στις θέσεις τους, ανανεώνοντας τη θητεία τους. Ενώ και η προ μηνών συνεργασία των παρατάξεων Μαμάκου και Ζαφειρίου με τη δημοτική αρχή Κύτελη έχει και στο τέταρτο χρόνο της θητείας της παρουσία στο σχήμα. Ο Γιάννης Βατός παραμένει αντιδήμαρχος Δόμησης, όπως και οι Παν. Ζαφειρίου και Θοδ. Βουνατσής εντεταλμένοι σύμβουλοι με τις ίδιες αρμοδιότητες που είχαν. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι στη νέα σύνθεση της δημοτικής αρχής, παρά τα όσα κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν συμμετέχει τελικά ο Μιχ. Μαμάκος , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια «σκιά» στη συνεργασία της παράταξης που ηγείται με τη δημοτική αρχή.Αλλωστε , όπως προαναφέραμε, δυο στελέχη της παράταξης του συμμετέχουν από θέσεις ευθύνης στη δημοτική αρχή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο βασικότερος λόγος που δεν συμμετέχει, παρά την πρόταση για αξιοποίησή του από τον δήμαρχο Μυτιλήνης, είναι ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές-έχει καταθέσει υποψηφιότητα στα πλαίσια της εσωκομματικής διαδικασίας - και μια τέτοια εμπλοκή , με απρόβλεπτο το χρόνο προσφυγής στις κάλπες, δεν ενδείκνυτο στην παρούσα φάση.  

Σε ότι αφορά τις άλλες θέσεις αντιδημάρχων παραμένουν τα ίδια πρόσωπα ως έχουν, με τις ίδιες αρμοδιότητες, που σε τελική ανάλυση δεν είναι φρόνιμο αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος, να αλλάζουν τον τελευταίο χρόνο , που μάλιστα είναι και προεκλογικός με ό,τι αυτό σημαίνει για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής προς την τελική ...ευθεία. 

Στο δήμο Δυτ. Λέσβου 

Σε ότι αφορά τον έτερο δήμο Δυτικής Λέσβου του νησιού μας, ο δήμαρχος Ταξ. Βέρρος, προχώρησε σε μερικό ανασχηματισμό, σε σχέση με τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι ορισθέντες αντιδήμαρχοι τον τελευταίο χρόνο της θητείας τους, κρατώντας την ίδια σύνθεση της δημοτικής αρχής του. Οι αλλαγές που προκύπτουν , σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή Βέρρου, είναι ότι ο Κώστας Πάππος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών , θέση που κατείχε ο Ι. Ιορδάνου, διατηρώντας και την ευθύνη του γραφείου κίνησης, ενώ ο Ιορδάνης Ιορδάνου αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας και η Ασανούλα Γιαννή-Κοκινέλλη αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Καθαριότητας , διατηρώντας την ευθύνη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Οι υπόλοιπες αντιδημαρχίες παραμένουν ως είχαν, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του δήμου, που σημαίνει: Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού σχεδιασμού Μιχ. Ρούσσης, Πολιτικής Προστασίας, με ευθύνη πλέον και τη Δ/νση διοικητικών υπηρεσιών ο Ανδρέας Αξής,Τεχνικών Εργων Γιώργος Αλάνης, Πολιτισμού-Παιδείας Ζαχαρώ Ιωακείμ, Τουρισμού Αφροδίτη Βατή και Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωάννα Κατανάκη.  

Στην Περιφέρεια 

Τέλος σε ότι αφορά τις αλλαγές στην Περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, δεν αναμένονται όπως διαφαίνεται κάποια σημαντική διαφοροποίηση στη σύνθεση της. Η μόνη που έχει κάποιο ενδιαφέρον είναι η ενδεχόμενη αποχώρηση του νυν αντιπεριφερειάρχη Παν. Χριστόφα, όπως ο ίδιος κατά κάποιο τρόπο προανήγγειλε σε συνέντευξή του πριν από καιρό, όταν για πρώτη φορά εκδήλωσε δημόσια την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης στις ερχόμενες εκλογές. Αν τελικά θα αποχωρήσει από τη θέση ευθύνης που κατέχει στην περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, όπως άφησε «ανοιχτό», ή όχι θα φανεί τις επόμενες μέρες , όταν θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Αυτή ασφαλώς η εξέλιξη έχει την πολιτική σημασία της, γιατί σχετίζεται με τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο στο δήμο Μυτιλήνης όπου ο Π. Χριστόφας θέλει να ηγηθεί ψηφοδελτίου, όσο και στην Περιφέρεια όπου ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο Στ. Μαλέλης -που πολιτικά κινείται στον ίδιο πολιτικό χώρο-κόντρα στον νυν περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη. Αν θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει, κατά κάποιο τρόπο, το τοπίο εν όψει της επόμενης μέρας θα φανεί και από τις εξελίξεις αυτές στην Περιφέρεια. Αναμένουμε λοιπόν... 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey