Έφτασε στο Δήμο Μυτιλήνης

Ταχύπλοο για ναυαγοσωστική κάλυψη [pics]

19/10/2021 - 14:48 Ενημερώθηκε 20/10/2021 - 09:15

Παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Κώστα Κουνέλλη, πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του ολοκαίνουριου ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους του Δήμου Μυτιλήνης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε πως «πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας σκάφος που μπορεί να πλεύσει με ασφάλεια ακόμα και με 8 μποφόρ. Η κατασκευάστρια δε εταιρεία είναι ελληνική. Η ασφάλεια των πολιτών και η οργάνωση των παραλιών μας είναι προτεραιότητα και μέλημά μας».

Το σκάφος

Το ταχύπλοο σκάφος είναι τελευταίας τεχνολογίας με μηχανή ιπποδύναμης 150 ίππων, αυτονομία 300 μιλίων και εφεδρική μηχανή. Διαθέτει αντιεκρηκτική δεξαμενή καυσίμων 300 λίτρων, προβολέα, VHF, GPS – PLOTER, τα απαραίτητα για την κατηγορία του εφόδια, το τρέιλερ μεταφοράς του, καθώς και ναυαγοσωστικό εξοπλισμό (Φορητό Απινιδωτή, Φαρμακείο Ναυαγοσώστη, επιπλέουσα σανίδα ακινητοποίησης κ.α.).

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος επεσήμανε πως η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν απαραίτητη να γίνει σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία (ΠΔ 71/2020), για τους Δήμους που έχουν χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες παραλίες. Χαρακτηριστικά είπε: «Για τα έτη 2020 και 2021, που είμαστε Δημοτική Αρχή, καλύψαμε την ανάγκη ναυαγοσωστικής κάλυψης με μισθώσεις σκαφών, όμως ήταν πλέον καιρός να αποκτήσουμε το δικό μας σκάφος κάνοντας εξοικονόμηση χρημάτων. Έτσι υπάρχει ο χρόνος να γίνουν και όλες οι απαραίτητες χρονοβόρες ενέργειες λεμβολόγησής του και να είναι καθόλα έτοιμο για τη νέα θερινή σεζόν».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey