Με backstage το Μετόχι της Ιεράς Μονής Λειμώνος

Συνάντηση Νορβηγών Δημάρχων με Βέρρο

20/09/2022 - 12:30

Με αφορμή τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο του Agder της Νορβηγίας, οι Δήμαρχοι Kristiansand Jan Oddvar Skisland, Birkenes Gyro Heia, Vennesla Nils Olav Larsen, Lillesand Einar Holmer-Hoven, Lindesnes Even Tronstad Sagebakken και η Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Kristiansand, Tone Marie Nybø Solheim επισκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες τη Λέσβο και βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, η δημοτική αρχή αναβάθμισε τη συνεργασία του Δήμου με το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο που εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει ετήσιο Θερινό σχολείο στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Λειμώνος με τη Λέσβο, με διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τους εκπροσώπους του Τμήματος Κοινωνιολογίας και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος, όσο και με τα στελέχη της διοίκησής του. Τότε διαπιστώθηκε η διάθεση για διοργάνωση από κοινού διαλέξεων ή ημερίδων με κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα, με το Πανεπιστήμιο μάλιστα να προβαίνει και σε μία σημαντική δωρεά 62 φορητών υπολογιστών για τους μαθητές της Δυτικής Λέσβου.

Η συνεργασία αυτή προκάλεσε και το ενδιαφέρον πέντε Νορβηγών Δημάρχων της Περιφέρειας του Kristiansand να βρεθούν στο νησί πριν από λίγες ημέρες και να αναζητήσουν το συνάδελφό τους στη Δυτική Λέσβο. Ο Ταξιάρχης Βέρρος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να τους παρουσιάσει την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση του νησιού, τη σχέση του Αριστοτέλη με τον κόλπο της Καλλονής, αλλά και να συζητήσει θέματα αξιοποίησης ήπιων μορφών ενέργειας μικρής κλίμακας.

Προγραμματίζονται εκδηλώσεις

Με δεδομένο ότι ο Δήμος με το Πανεπιστήμιο του Agder έχουν συμφωνήσει για τη διοργάνωση δυο ή τριών πιλοτικών εκδηλώσεων μέσα στην επόμενη διετία, με στόχο να έλθουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου κοντύτερα στην τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος με τους Σκανδιναβούς συναδέλφους του, ξεκίνησαν συζητήσεις και για αντίστοιχες πιθανές μεταξύ τους δράσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey