Στηρίζουν την άμεση εκτέλεση του έργου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δυτικής Λέσβου

Στον δρόμο Καλλονής Πέτρας λένε «ΝΑΙ»

20/09/2021 - 16:20 Ενημερώθηκε 21/09/2021 - 10:10

«Μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου με ομόφωνη απόφασή του, δηλώνει αναφανδόν και χωρίς αστερίσκους την πλήρη στήριξη της άμεσης εκτέλεσης του έργου του δρόμου Καλλονής Πέτρας. Παράλληλα δηλώνεται ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στους θιγόμενους κτηνοτρόφους από τη υφιστάμενη χάραξη, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την εκτέλεση του έργου, χωρίς να διακινδυνέψει η δραστηριότητά τους» αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με αφορμή την συνεδρίαση του Σαββάτου και την συζήτηση του θέματος σχετικά με τον δρόμο Καλλονής - Πέτρας. 

«Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου στηρίζει την συνέχιση του έργο και την όσο το δυνατόν συντομότερο συνέχισή του» τόνισε στο «Ε» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρης Ελευθερίου.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για να γίνουν διαβάσεις προσβάσεις ή οτιδήποτε άλλο θα γίνει με πρόσθετη δαπάνη είτε από το Δήμο, είτε από το έργο, είτε από τον εργολάβο. Σημειώνεται ότι προβλέπονται πρόσθετες αποζημιώσεις για κτήματα που έχουν υποστεί πρόσθετες ζημίες ή σε περίπτωση αχρήστευσης ακινήτου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο έχει καθυστερήσει ήδη πάρα πολύ - τουλάχιστον 15 χρόνια, όπως σημειώθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί δρόμος Καλλονής Πέτρας σύμφωνα με την μελέτη  περνάει από κει που πρόκειται να γίνει το φράγμα Τσικνιά βάση μελέτης, που σημαίνει ότι στο κομμάτι αυτό θα πρέπει να γίνει κάποια παράκαμψη. «Αυτό όμως είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί και μελλοντικά» εξηγεί ο κ. Ελευθερίου.

Βέρρος: «Μας ενδιαφέρει να γίνει άμεσα ο δρόμος»

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, αμέσως μετά την συνεδρίαση σημείωσε: «Αναφανδόν και χωρίς αστερίσκους, υπέρ της άμεσης κατασκευής του δρόμου. Όσον αφορά τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος, θα τους συμπαρασταθεί ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Άλλωστε αυτό είχε ειπωθεί και στην επί τόπου συνάντηση μαζί τους, με τον Περιφερειάρχη και τον γράφοντα. Έτσι έπεσε στο κενό η προσπάθεια κάποιων "πονηρών" που έπιασαν πάλι το μυστρί και την λασπούλα. Αλήθεια δεν βαρέθηκαν να διαψεύδονται συνεχώς; Αλλά εδώ θα μου πείτε άλλα ψηφίζουν στις 10 το βράδυ και άλλα στις 12 το επόμενο πρωί. Οι "πονηροί" επίσης, ενώ ξέρουν το πραγματικό πρόβλημα που έχει το έργο, το αποκρύπτουν επιμελώς και προσπαθούν να το φορτώσουν σε άλλους. Ποιο είναι αυτό; Η χάραξη προβλέπει τον δρόμο, σε μήκος 1800 μέτρων, μέσα στον ταμιευτήρα του φράγματος, για το οποίο επίσης έχει συνταχθεί μελέτη. Οπότε, πρέπει να γίνουν αλλαγές, παρότι οι μελέτες έγιναν από το ίδιο Υπουργείο αλλά από διαφορετικές διευθύνσεις. Βέβαια η μελέτη του φράγματος συντάσσεται εδώ και 30 χρόνια και του δρόμου 20, οπότε ελπίζουμε οι όποιες αλλαγές να γίνουν στον τρέχοντα αιώνα .Άραγε όμως, ποιοί προτάσσουν την κατασκευή του φράγματος και ποιοί του δρόμου; Ερώτηση προς υποκριτές και "πονηρούς". Εμάς πάντως μας ενδιαφέρει να γίνει άμεσα ο δρόμος. Εσείς;»

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey