Ούτε και χθες συναντήθηκε ο δήμαρχος με τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό…

Η παραίτηση Κατζανού προβληματίζει τον δήμαρχο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης που πλήττει τη δημοτική αρχή σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία Η παραίτηση Κατζανού προβληματίζει τον δήμαρχο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης που πλήττει τη δημοτική αρχή σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία

Σταθμίζει τα δεδομένα

28/07/2017 - 16:16

Ουδέν νεώτερον ούτε και χθες αναφορικά με το νέο εσωτερικό ζήτημα που δημιουργήθηκε στη δημοτική αρχή με την παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας (και γεωγραφικών ενοτήτων Αγιάσου, Πολιχνίτου, Ευεργέτουλα) Γιώργου Κατζανού. Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός επέστρεψε από την Αθήνα, αλλά παρά τη φημολογία πως επρόκειτο να κάνει χθες ένα ραντεβού μαζί του για μία κατ’ ιδίαν συνεννόηση, τελικώς δεν συναντήθηκε μαζί του, με τον ίδιο προφανώς να επιχειρεί να «αγοράσει» χρόνο για να «ζυγίσει» τα δεδομένα. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει είναι σαφές πως λιγοστεύουν (οι έτσι κι αλλιώς λιγοστές) πιθανότητες που υπάρχουν ακόμα για να αποφευχθεί το «διαζύγιο» Γιώργου Κατζανού και Σπύρου Γαληνού και δεν αποκλείεται η παραίτηση που έχει υποβληθεί πριν από μία ακριβώς εβδομάδα να γίνει αποδεκτή ίσως και γραπτώς. Χωρίς δηλαδή κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο πλευρών, όπως είχε συμβεί και με την περίπτωση του Παναγιώτη Αλβανόπουλου, στις αρχές της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής.

 

Απαιτεί λεπτό χειρισμό…

Κάθε μέρα που περνάει λοιπόν και δεν προκύπτει κάποια εξέλιξη στο θέμα της παραίτησης του αντιδημάρχου Καθαριότητας οδηγεί ακόμα πιο κοντά στην οριστική απομάκρυνση του Γιώργου Κατζανού από το σχήμα της δημοτικής αρχής. Ο Σπύρος Γαληνός δεν συναντήθηκε ούτε και χθες με τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, με τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν να παρουσιάζουν τον δήμαρχο προβληματισμένο ως προς την τελική απόφαση που καλείται να πάρει. Γιατί ακόμα κι αν είναι στο μυαλό του ειλημμένη η απόφαση να δεχτεί την αποχώρηση του αντιδημάρχου, είναι σαφές πως απαιτεί λεπτό χειρισμό ο τρόπος που θα το κάνει, αφενός γιατί έχει να κάνει με έναν εκ των πιο στενών συνεργατών του, η δραστηριότητα του οποίου ήταν η αιχμή της δημοτικής του αρχής, αφετέρου γιατί υπάρχει πάντα το ζήτημα των ισορροπιών στην παράταξή του.

Εξάλλου, μπορεί ο κ. Κατζανός να δηλώνει σήμερα πως δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον δήμαρχο και πως δεν σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει ανοιχτά «εσωτερικά» μέτωπα με κάποιους συναδέλφους του, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να αλλάξει στάση στην πορεία της θητείας.

Τούτων δοθέντων, το σενάριο που «έπαιζε» χθες έκανε λόγο για «σιωπηρή» και προσωρινή αποδοχή της παραίτησης του αντιδημάρχου, με τον ίδιο τον δήμαρχο να αναλαμβάνει (πάλι προσωρινά) τα καθήκοντα του προϊσταμένου στην αντιδημαρχία Καθαριότητας μέχρι να κατασταλάξει στις οριστικές αποφάσεις που θα πάρει.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey