Στόχος να γίνουν αποδεκτές από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή

Προτάσεις Χήρα για τους Δασικούς Χάρτες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

02/04/2021 - 11:54

Τις προτάσεις τους, για τους δασικούς χάρτες, θα υποβάλουν, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ξεκινάμε» του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η παράταξη του Νικόλαου Χήρα ζητά:

  • Να διασφαλισθεί ότι δεν θα διακινδυνεύσει η ιδιοκτησία, κανενός ιδιοκτήτη, κανενός αγρότη. Έτσι πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο οι λεγόμενοι ισχυροί τίτλοι ιδιοκτησίας (ανταλλάξιμες γαίες, κλήροι, εποικισμός, κ.α.), αλλά και οι κληρονομιές, τα συμβόλαια, οι γονικές παροχές κλπ.
  • Να γίνουν αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές για τον σωστό χαρακτηρισμό των εκτάσεων. Εννοείται δε ότι, όποια έκταση έχει χαρακτηρισθεί ως καθαρή δεν θα επανεξετάζεται.
  • Τα πρόδηλα (ολοφάνερα) σφάλματα των αποκεντρωμένων Διευθύνσεων Δασών να ρυθμίζονται (διορθώνονται), αυτοδικαίως, χωρίς επιβάρυνση των ιδιοκτητών, (ατελώς).
  • Σε περίπτωση, μη διόρθωσης αυτεπαγγέλτως των σφαλμάτων, τότε ο ενδιαφερόμενος να προβάλλει αντιρρήσεις στις Επιτροπές με καταβολή κάποιου τέλους. Αν η Επιτροπή κρίνει ότι πράγματι πρόκειται για σφάλμα, τότε το τέλος πρέπει να επιστρέφεται.
  • Το ύψος του τέλους πρέπει να είναι πολύ μικρό ενόψει των σημερινών οικονομικών συνθηκών.
  • Οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να καταβάλλονται κανονικά.
  • Πρέπει να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των αντιρρήσεων, τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους, ενόψει του κορονοϊού και του καλοκαιριού. 

Η πρόταση συντάχθηκε ύστερα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τους δασικούς χάρτες και που αφορά την Λέσβου και τη συζήτηση του θέματος σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου μέσω  τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 29 Μαρτίου. «Η πρόταση της παράταξής μας η οποία θα αποσταλεί και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η παρακάτω πιστεύοντας να γίνει αποδεκτή από την νομοπαρασκευαστική  επιτροπή που έχει συγκροτηθεί» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey