Η πηγή του Ιπποκράτη γιατρεύει ξανά

O Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος O Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Θερμοπηγή Πολιχνίτου

01/09/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 02/09/2022 - 15:37

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, υπέγραψε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 την προκήρυξη του Διαγωνισμού αξιοποίησης του ιαματικού φυσικού πόρου Πολιχνίτου, βάζοντας στο τελικό της στάδιο μία υπόθεση που απασχολεί για δεκαετίες την περιοχή.

Πιο αναλυτικά, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ως κύριος της Δημοτικής Ιαματικής Πηγής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» Πολιχνίτου Λέσβου (ΦΕΚ 1291Β/2021) και τεσσάρων ακινήτων πέριξ αυτής, προκηρύσσει Διαγωνισμό με σκοπό την αξιοποίησή τους μέσω της εκμίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης του ιαματικού φυσικού πόρου (θερμοπηγή) και των δημοτικών ακινήτων, με τον όρο ο Μισθωτής-Επενδυτής να αναλάβει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Η σύμβαση

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 25ετής (5+20), η τιμή εκκίνησης της δαπάνης επένδυσης ορίζεται στις 800.000 ευρώ και η τιμή εκκίνησης μισθώματος στο 5% επί του ετήσιου τζίρου (κατ΄ ελάχιστο 18.000 ευρώ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους έως τις 14 Οκτωβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στη δήλωσή του για την εξέλιξη αυτή, συγχαίρει τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μιχάλη Ρούσση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και αναγνωρίζει το καθοριστικό των διαχρονικών παρεμβάσεων του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Αλάνη, για την αναγνώριση του φυσικού πόρου και την αξιοποίηση της θερμοπηγής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey