Για τους Δήμους που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών προκειμένου να προλάβουν να ενταχτούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Παράταση 6 μηνών ζητάει ο Κύτελης

30/07/2020 - 14:38 Ενημερώθηκε 30/07/2020 - 14:13

Την παράταση 6 μηνών, ζητάει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, προκειμένου Δήμοι που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει διασφαλισμένους πόρους 2,5 δις ευρώ.

Μάλιστα στο νέο πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης, από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ καθώς και ειδικός άξονας χρηματοδότησης της μελέτης.   

Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ στην οποία πήρε μέρος και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β. Αιγαίου, Ευστράτιος Μανωλακέλλης, με τον κ. Κύτελη στην εισήγησή του να ζητάει παράταση τουλάχιστον 6 μηνών για αυτούς τους Δήμους με παράλληλη δέσμευση των πιστώσεων  για τα ανάλογα έργα.

Ακόμη συζητήθηκε επίσης πρόταση του Εποπτικού Συμβουλίου για εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ  σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου καθώς και συνέχιση και επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου, πρόταση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey