Ολοκληρώνεται το έργο της Λαγκάδας

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Αεροπόρου Γιανναρέλλη

27/01/2023 - 17:00 Ενημερώθηκε 27/01/2023 - 17:05

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 η οδός Αεροπόρου Γιανναρέλλη μετά την ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης αγωγών από τη ΔΕΥΑΛ. Μένει ένα μικρό κομμάτι 200 μέτρων στον «Ποταμό» το οποίο θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και αναμένεται να παραδοθεί έως τα τέλη Ιουνίου.  

Ειδικότερα έχει ολοκληρωθεί το έργο στη Βουρνάζων, στη πλατεία Αλυσίδας και στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά στο τμήμα που δόθηκε προσφάτως στην διάθεση του κοινού. Ωστόσο δεν έχει γίνει η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος που αναμένεται να υλοποιηθεί την άνοιξη (εποχή παραγωγής του).  

Τα 200 μέτρα που μένουν χαρακτηρίζονται ως το πιο εύκολο τμήμα του συνολικού έργου που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2023.  

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί το 2017 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, με την απόφαση να υπογράφεται από την τότε Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 6,7 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε από τη ΔΕΥΑΛ και αφορά την ανακατασκευή του παλαιού υφιστάμενου αγωγού ομβρίων για τη διευθέτηση του χειμάρρου της Λαγκάδας, με στόχο την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Αναλυτικότερα, προβλέπει την αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού που έχει κατασκευαστεί τμηματικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1950 και μετά για τη διευθέτηση του χειμάρρου στην περιοχή «Λαγκάδα» της πόλης της Μυτιλήνης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey