Συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών

Οι πληγέντες από την θεομηνία της Παρασκευής καλούνται να υποβάλλουν αιτήματα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

24/05/2021 - 13:43

Προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας της περασμένης Παρασκευής που έπληξε τη Δυτική Λέσβο, ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καλεί τους ιδιώτες που υπέστησαν καταστροφές οι οικίες τους, να υποβάλλουν τα σχετικά τους αιτήματα στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί. Ο Δήμος ακολούθως θα προωθεί τα στοιχεία των πληγέντων στην Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Παράκληση από τον Δήμο, οι πολίτες που θα καταθέτουν τα στοιχεία των ζημιών, εάν έχουν φωτογραφικό υλικό να το επισυνάπτουν στο αίτημά τους.

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του έργου της καταγραφής των ζημιών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αξή, ο Δήμος προτίθεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να καταγράφει μέσω της ειδικής επιτροπής του και της ζημιές των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικά των επιχειρήσεων. Προκειμένου οι πληγέντες καταστηματάρχες να μπορούν να δηλώνουν στον Δήμο τις ζημιές τους οι οποίες θα προωθούνται στη συνέχεια στην αρμόδια Περιφέρεια.  Εν αναμονή της έγκρισης του αιτήματος αυτού του Δήμου προς την Περιφέρεια, θα υπάρξει νέα ενημέρωση για να γνωρίζουν τελικώς οι πληγέντες καταστηματάρχες το αν θα μπορούν να δηλώνουν τις ζημιές τους στον Δήμο.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Δήμου όπου θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν τις ζημιές τους είναι: 22533-50218 και 22533-50221.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey