Συστάθηκαν οι επιτροπές αποδήμων αλλά και τα ανεξάρτητα συνοικιακά συμβούλια στην ανοιχτή διαβούλευση των απανταχού Μυτιληνιών για τη Μυτιλήνη μας

Ο Πίτσιος ενεργοποιεί τους απόδημους!

25/08/2017 - 13:45

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα μέσα Αυγούστου 2017 η δεύτερη προγραμματισμένη ανοιχτή διαβούλευση - συνάντηση εργασίας με βασικό στόχο τη δημιουργία διαφόρων εξειδικευμένων ομάδων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, έτσι όπως την προκάλεσε η Τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης.

Η συνάντηση οργανώθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο» και απευθυνόταν τόσο στους επιχειρηματίες και στους ευαισθητοποιημένους δημότες της πόλης της Μυτιλήνης όσο και στους απανταχού απόδημους Μυτιληνιούς της διασποράς, που λόγω εποχής θα βρίσκονταν στο νησί.

Αν και οι στόχοι της διαβούλευσης ήταν πολλοί, το ενδιαφέρον όπως ήταν φυσικό μονοπώλησε η αθρόα παρουσία πλήθους αποδήμων Μυτιληνιών απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι με τις μεστές και ουσιαστικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τους έδειξαν αφενός το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τα θέματα που απασχολούν την πόλη και αφετέρου τη βούλησή τους να συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως σε ό,τι τους ζητηθεί.

 

Παρουσίες

Στη ζωντανή αυτή ανοιχτή συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής Μάκης Κουρσούνης, η αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών Νατάσσα Σαμαρέλλη, ο πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κουτλής, Μυτιληνιοί απόδημοι - προσωπικότητες κύρους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε όλη την υφήλιο (Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Αφρική, Ασία, Ευρώπη και Ελλάδα), πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης καθώς και επιχειρηματίες - δημότες από τη Μυτιλήνη και την ευρύτερη περιοχή.

 

Οι επιτροπές

Ο πρόεδρος της Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα διοργάνωσης τής εν λόγω διαβούλευσης και οι αποφάσεις που λήφθηκαν για το κάθε θέμα ελπίζεται αφενός να εφαρμοστούν αφετέρου να «λειτουργήσουν» με τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετούν τους στόχους και τις ελπίδες της ιδιαίτερης αυτής διαβούλευσης. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται η σύσταση των πρώτων επιτροπών με τη συμμετοχή των Μυτιληνιών της διασποράς για επιμέρους ζητήματα της καθημερινότητας της πόλης, αλλά και η συγκρότηση των πολυπόθητων για τον πρόεδρο της κοινότητας Πάνο Πίτσιο ανεξάρτητων συνοικιακών συμβουλίων. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Ε», emprosnet.gr, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ονόματα όσων συμμετέχουν πλέον σε αυτές αλλά και διεξοδικά τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα τής πολύ σημαντικής ετούτης συνάντησης.

 

Τα συνοικιακά συμβούλια

Οι 11 περιοχές - συνοικίες που έχει χωριστεί η πόλη και τα αρχικά μέλη των τοπικών - συνοικιακών συμβουλίων που προτάθηκαν είναι τα ακόλουθα (η διαδικασία είναι ανοιχτή ώστε να προστεθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι που θα πλαισιώσουν τις επιτροπές):

- Νεάπολη & Πληγώνι: Σάββας Κωφόπουλος, Αρετή Μανιάτογλου.

- Βαρειά & Ακρωτήρι: Μάριος Γιαννάκας, Παναγιώτης Σκορδάς, Βαγγελιώ Σταυροπούλου.

- Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα: Θέμης Καλογρίδης, Δέσποινα Πίτσιου-Νίκου, Παναγιώτης Χατζάρας.

- Χρυσομαλλούσα, Μακρύ Γιαλός: Λιάνα Γιαλούση-Τσακίρη, Χρυσούλα Ματζουράνη, Καλλιόπη Μπάμπου, Ευαγγελία Τσιμναδή.

- Χάλικες (Πάνω, Μεσαίος, Κάτω): Μαριεντίνα Αθηναίου, Θεολόγος Αποστόλας, Ευστράτιος Γιουσμάς, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιάννης Κακαρώνης, Αντώνης Νείρος, Μιχάλης Πλωμαρίτης, Χρήστος Πουλέλλης.

- Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα: Αγγέλα Γαλετάκη, Αικατερίνη Καρίνου, Σπύρος Κοκιούσης, Παναγιώτης Σπυρέλλης.

- Υφαντήριο, Πυργιέλια, Βουναράκι, Άνω Γήπεδο: Μαρία Αθανάσογλου, Γιάννης Μουτζούρης.

- Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες: Ζανέτ Λαμέρα-Αμπατζή, Δήμητρα Αμπατζή, Ελένη Γογγολίδη, Μαρία Γουγούλα, Ειρήνη Γούναρη.

- Συνοικισμός, Επάνω Σκάλα, Άγιος Ευδόκιμος: Απόστολος Αθηναίος, Μαρία Δεβεράκη, Στρατής Καραγιάννης, Δημήτρης Μαλλιαρός, Κώστας Παπαδόπουλος, Βασίλης Σφαγμένος.

- Αγορά, κέντρο πόλης: Θόδωρος Κιτζός, Τέτα Κουτσοβίλη, Μάνος Νιαούνης.

- Κουλμπάρα & Κιόσκι: Μιχάλης Λαγκαδάς, Ραλλού Μπάγια, Βύρων Σημαντήρης, Ευστράτιος Χαραλαμπίδης, Παναγιώτης Χατζάρας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey