Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, για να μην μένουμε μόνο στα λόγια.

Μια χρήσιμη ανακοίνωση από την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας

07/03/2021 - 12:28

Με την ευκαιρία της αυριανής "ημέρας της γυναίκας" η Αντιδήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης που έχει και το χαρτοφυλάκειο της Κοινωνικής Πρόνοιας κα Δήμητρα Αλεξανδρή εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, που πέρα από την επετειακή προσέγγιση θέτει ζητήματα χρήσιμα και ουσίας. Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής: 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο,  είναι μια ημέρα σταθμός, για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων, την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αλλά και την προάσπιση της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές και τις εκφάνσεις της ζωής τους. Με αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα, με τον καταιγισμό  καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής: Η έμφυλη βία υπήρχε και υπάρχει, σε όλα τα επίπεδα της ζωής και της κοινωνίας μας, πίσω από κλειδωμένες πόρτες, σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους και όσο περισσότερο αναδεικνύεται, τόσο καλύτερα αποτυπώνεται και αντιμετωπίζεται. Γι’ αυτό οι γυναίκες πρέπει να μη φοβούνται, να σπάσουν τη σιωπή τους, ώστε να μην μένει καμία πράξη βίας ατιμώρητη, εξαιτίας της ντροπής και του στιγματισμού που πολλές φορές διακατέχει τα θύματά της.

Ο αγώνας για την ισότητα των φύλων και ενάντια στην οιαδήποτε μορφής βία, κατά των γυναικών, είναι διαρκής και επιβάλλεται να συνεχιστεί, ανεξαρτήτως επικαιρότητας και συνθηκών. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι πλέον υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς και οι δομές, που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες, στην πορεία τους προς τη βελτίωση των συνθηκών της ζωή. Στη Λέσβο, λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους, από το Δήμο Μυτιλήνης. Ο Ξενώνας στηρίζει, γυναίκες θύματα βίας, γυναίκες άπορες - άνεργες, γυναίκες που αγωνίζονται μόνες τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, γυναίκες της τρίτης ηλικίας που χρήζουν βοήθειας και εν γένει όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής δυσκολία.

Οι γυναίκες, που θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να απευθυνθούν, στο Συμβουλευτικό  Κέντρο Γυναικών (τηλ. 22510-34470, Παπαδιαμάντη 2),  στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης, στο  Κέντρο Κοινότητας Μυτιλήνης (22510-55238,  Ζωοδόχου Πηγής 71), ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 (με αστική χρέωση), που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, όλο το χρόνο. Είμαστε δίπλα και μαζί σε αυτό τον αγώνα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey