Και η ανακοίνωση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Δήμητρας Αλεξανδρή

Καταγγελίες εργαζομένων στο Δήμο Μυτιλήνης για ψυχολογική βία & σεξιστικές συμπεριφορές

18/10/2021 - 08:15 Ενημερώθηκε 18/10/2021 - 16:37

Ανησυχία επικρατεί στον Δήμο Μυτιλήνης από τις επώνυμες καταγγελίες δύο γυναικών κατά προϊσταμένου τους, τον οποίον κατηγορούν για ψυχολογική βία και σεξιστικές συμπεριφορές. Μάλιστα μετά τις καταγγελίες οι δύο γυναίκες μετακινήθηκαν από τα πόστα τους.

Οι δύο εργαζόμενες, η Κ. Ψ και η Δ. Κ. έχουν προχωρήσει σε έγγραφη αναφορά κατά του άνδρα, ενώ επισημαίνουν ότι έχει τοποθετηθεί σε υψηλότερο πόστο, ωστόσο, σε σχέση με τα τυπικά προσόντα δεν είναι ανώτερός τους. 

Οι δύο γυναίκες, μόνιμες υπάλληλοι στα απορριμματοφόρα του τομέα καθαριότητας μίλησαν επωνύμως σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr, για τα  περιστατικά σεξιστικής συμπεριφοράς, στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης, απειλές και ψυχολογικό πόλεμο.

Αίσθηση ακόμη έχει προκαλέσει, ακόμη, το γεγονός ότι, ενώ οι γυναίκες, διαζευγμένες με παιδιά, κατέθεσαν αναφορά στον Δήμο Μυτιλήνης στις 13 Οκτωβρίου, την επόμενη ημέρα ενημερώθηκαν ότι αλλάζουν πόστο, καταγγέλλοντας ότι κάτι τέτοιο απαξιώνει την καταγγελία τους και αποτελεί υποβάθμιση. Μάλιστα, όπως σημειώνεται η στη μία εκ των δύο προτάθηκε να παραμείνει στο πόστο της, αφού υπογράψει χαρτί πως δεν έχει πρόβλημα με τον ανώτερό της, τον οποίο έχει ήδη καταγγείλει.

Τοποθέτηση Αλεξανδρή

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή όταν  δημοσιοποιήθηκε το γεγονός προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας μια επώνυμη και on camera, αναφορά-καταγγελία δύο εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης. Δεν θα αναφερθώ στην υπηρεσιακή-πειθαρχική διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών, που με εντολή Δημάρχου έχει ξεκινήσει και στην περίπτωση επιβεβαίωσης τους, στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. 

Θα αναφερθώ στις προσωπικές επαφές που έκανα με τις δύο εργαζόμενες και στις δικές μου ενέργειες ως πολιτικής προϊσταμένου. «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό τόσο εκείνες, όσο και τον καταγγελλόμενο. Πιστή στην αρχή: "Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις". 

Έχω εμπιστοσύνη τόσο στον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όσο και στην Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ότι θα πράξουν το καθήκον τους και ότι προβλέπει ο νόμος. 

Ως Αντιδήμαρχος, κυρίως ως γυναίκα και μητέρα κοριτσιού διαβεβαιώνω ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα διερευνηθούν σε βάθος και όλα θα βγουν στο φως. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήμασταν και είμαστε υπέρ της νομιμότητας και διαφάνειας ειδικότερα σε ζητήματα που θίγεται το άτομο και η προσωπικότητα του».

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey