Με το ΣΒΑΚ στα backstage

Καρφιά του Δήμου Μυτιλήνης με αφορμή το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Μανωλακέλλη

15/09/2022 - 16:00 Ενημερώθηκε 15/09/2022 - 17:33

«Ωστόσο,   αναρωτιόμαστε, πώς ταυτίζεται η δημοσιοποίηση  των θέσεων  του ΤΕΕ  στο κορυφαίο θέμα για την πόλη με τη δημοσιοποίηση των όποιων πολιτικών φιλοδοξιών του Προέδρου του και, μάλιστα,  όταν αυτές αφορούν τον ίδιο το Θεσμό, το Δήμο Μυτιλήνης.  Αλήθεια,  στηρίζονται ή υπονομεύονται οι θεσμοί από τέτοιες πρακτικές;» αναφέρεται σε σχόλιο που κοινοποιήθηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης.

Ο σχολιασμός έγινε με αφορμή απάντηση του προέδρου του παραρτήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ στην ερώτηση της δημοσιογράφου Ντίνας Βερβέρη, η οποία κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΣΒΑΚ Μυτιλήνης, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΤΕΕ Ευστράτιο Μανωλακέλλη ρώτησε αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης στις επόμενες εκλογές. Η απάντηση του κ. Μανωλακέλλη ήταν η ακόλουθη: «Νομίζω ότι δεν είναι επί του παρόντος αλλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον, θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου και στο επόμενο διάστημα θα υπάρχουν κάποιες εξελίξεις».

Στο σχολιασμό που κοινοποιήθηκε την επομένη από τον Δήμο Μυτιλήνης με θέμα:  «Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ στην παρουσίαση  των προτάσεων του ΣΒΑΚ», σημειώνεται: «Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης  Αστικής  Κινητικότητας (ΣΒΑΚ),  που πραγματοποίησε ο Δήμος Μυτιλήνης, ζητήθηκε  απ’ όλους τους φορείς να εκφράσουν  τις θέσεις τους, ώστε η τελική μελέτη  να είναι απόρροια όλων των απόψεων. Άλλωστε, αυτός είναι ό στόχος της  διαδικασίας διαβούλευσης, αφού η μελέτη αυτή έχει να κάνει με το μέλλον της κινητικότητας σε όλο το Δήμο και, κυρίως,  στην πόλη της Μυτιλήνης, η οποία  αντιμετωπίζει αναρίθμητα προβλήματα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της.  Επομένως,  οποιαδήποτε πρόταση προς την κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενη από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και, πολύ περισσότερο, από ένα φορέα, όπως το ΤΕΕ ,που  έχει και τη σχετική τεχνογνωσία.

Ωστόσο,   αναρωτιόμαστε, πώς ταυτίζεται η δημοσιοποίηση  των θέσεων  του ΤΕΕ  στο κορυφαίο θέμα για την πόλη με τη δημοσιοποίηση των όποιων πολιτικών φιλοδοξιών του Προέδρου του και, μάλιστα,  όταν αυτές αφορούν τον ίδιο το Θεσμό, το Δήμο Μυτιλήνης. 

Αλήθεια,  στηρίζονται ή υπονομεύονται οι θεσμοί από τέτοιες πρακτικές;».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey