Επίσπευση εργασιών στο Κάστρο, ολοκλήρωση πλακόστρωσης Κομνηνάκη, επισκευή του 2ου Παιδικού Σταθμού και πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών Ρομά

Η ατζέντα των αιτημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

17/03/2021 - 10:25

Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης σε πρόσφατο τακτικό συμβούλιο για το μήνα Μάρτιο 2021, αποφάσισαν και εισηγούνται προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για υλοποίηση τα παρακάτω, κατόπιν αιτημάτων δημοτών και φορέων:

  • Διαγράμμιση διάβασης πεζών στη διασταύρωση των οδών Αρχιπελάγους και Κουντουριώτη στο Παλιό Λιμεναρχείο, με πρόταση καλύτερης λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών του κόμβου.
  • Επίσπευση εργασιών κατασκευής του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου στον περιφερειακό δρόμο του Κάστρου. Παραχώρηση πρόσβασης στους πεζούς από Άγαλμα Ελευθερίας έως Απελλή κατά τη διάρκεια των εργασιών. Εφαρμογή μέτρων ασφαλείας με ευθύνη του εργολάβου κατασκευαστή. Ασφάλεια πτώσης βράχων από βάση Αγάλματος Ελευθερίας.
  • Πλακόστρωση υπολοίπου οδού Κομνηνάκη από οδό Ίμβρου έως ΔΟΥ και οδό Κουντουριώτη αφού προηγηθούν τυχόν απαιτούμενες εργασίες υποδομών ύδρευσης-αποχέτευσης.
  • Επισκευή εξωτερικών φθορών στο εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει τον 2ο Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης στην περιοχή του ΝΟΜ για την ασφάλεια παιδιών, γονέων-κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.
  • Ανάληψη πρωτοβουλιών για την πρόληψη πιθανών παραβατικών συμπεριφορών από ΡΟΜΑ κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο, παρεμβαίνει καθημερινά κατόπιν αιτημάτων δημοτών, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δήμου Μυτιλήνης και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον καθαρισμό της πόλης, την αποκατάσταση φθορών σε πεζοδρόμια και δρόμους, την επισκευή οδικών σημάτων και καθρεπτών, τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων και την επισήμανση εγκαταλελειμμένων – ετοιμόρροπων κτιρίων προς επισκευή ή κατεδάφιση.

Πρόσφατα συμμετείχε στην κατάρτιση του Κανονισμού Πρασίνου του Δήμου Μυτιλήνης και παρενέβη για την επικείμενη υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών λόγω συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ. Ανέλαβε πρωτοβουλίες ως αντίδραση για το νομοσχέδιο του νέου εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκεται στο στάδιο διαβούλευσης, ενώ υπέβαλλε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2021-25 της ΠΒΑ τις εξής προτάσεις:

  1. Αποκατάσταση κι ανάδειξη συγκροτήματος παλαιών φυλακών Λαγκάδας Μυτιλήνης και μετατροπή τους σε πολυχώρο πολιτισμού κι ανάδειξης της ιστορίας της πόλης
  2. Δημιουργία δημόσιων wi-fi spots στην πόλη και κατασκευή εφαρμογών πληροφοριακών συστημάτων για την ενημέρωση επισκεπτών επί των αξιοθέατων και των σημείων πολιτισμού και προβολής της πόλης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey