Κριτική του «Άλλου Δρόμου» από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Γιατί έγινε προεπιλογή των εργολάβων για τα σχολεία;

23/08/2017 - 17:20

Προβληματισμό για τον τρόπο που επέλεξε η δημοτική αρχή να προχωρήσει στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία και συγκεκριμένα στην επιλογή ουσιαστικά των εργολάβων εκφράζει ο επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» Στράτος Γεωργούλας με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο. Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση ζητά ενημέρωση για το ποιοι νυν αυτοδιοικητικοί εμπλέκονται από τη δικαιοσύνη στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

 

Για τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων

Ο κ. Γεωργούλας ακόμη κατέθεσε ερώτηση για ποιο λόγο οι κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου αργούν να προχωρήσουν σε εφαρμογή αποφάσεων τοπικών συμβουλίων, ανασύροντας ένα ξεχασμένο, αλλά πάντα μείζον ζήτημα για την «περιφέρεια» του δήμου. Ενδεικτικά ανέφερε αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Πέτρας που μήνες μετά δεν έχουν εφαρμοστεί όπως η πεζοδρόμηση, η επισκευή μεγαφωνικών εγκαταστάσεων αλλά και το θέμα περί επιτρεπόμενων προς παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χωρών. Για την επιχείρηση «αποκατάσταση σχολείων» μετά τον σεισμό της 12ης του Ιούνη, η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» στην ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Αναγνωρίζοντας ότι μια καταστροφή είναι πόνος για τους πολλούς αλλά και ευκαιρία για λίγους, προέχει η άμεση αποκατάσταση με όρους διαφάνειας και υποστήριξης του δημοσίου συμφέροντος. Όμως η παραδοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι έχουν ήδη επιλεγεί οι εργολάβοι που θα αναλάβουν τις εργασίες αποκατάστασης, ύψους 1.2 εκατ. ευρώ, με απλή συνεννόηση χωρίς όμως μια δημόσια πρόσκληση, μας προβλημάτισε με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να υπερψηφίσουμε την εισήγηση. Ελπίζουμε ότι κατά την επίβλεψη των έργων αποκατάστασης θα αρθούν οι επιφυλάξεις μας».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey