Νέος πρόεδρος στο Πλωμάρι και στο Μιχαλέλλειο

Γιάννης Μιχαλέλλης στη θέση Γιάννη Ξανθούλη

17/03/2023 - 13:30 Ενημερώθηκε 18/03/2023 - 11:03

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου ορκίστηκαν στο Παλαιό Δημαρχείο τα νέα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πλωμαρίου, Δέσποινα Αλεξάνδρου και Γιάννης Ναυπλιώτης, στις θέσεις των παραιτηθέντων μελών του. 

Η ορκωμοσία τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη και του νέου Προέδρου της Κοινότητας, Γιάννη Μιχαλέλλη, ο οποίος ανέλαβε και Πρόεδρος του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας.  

Η επιστολή παραίτησης Ξανθούλη 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο διάστημα τέως ο πρόεδρος του Πλωμαρίου και Μιχαλέλειου είχε κοινοποιήσει επιστολή παραίτησης στο Δήμαρχο Στρατή Κύτελη. Αιτία του εξαναγκασμού του σε παραίτηση, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης στάθηκε το Μιχαλέλειο. Ο κυριότερος λόγος παραίτησης είναι όπως σημειώνει η μη μέχρι τούδε χρηματοδότηση, «παρά τις υποσχέσεις όλων», του Μιχαλέλειου ιδρύματος, ώστε να σωθεί το ίδρυμα να αδειοδοτηθεί και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. 

«Τελικά και για το καλό του ιδρύματος καταλήξαμε, στο να αναγνωρίσετε τα χρέη του ιδρύματος, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης του ιδρύματος από το Δήμο Μυτιλήνης και να γίνει ένα πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης του ιδρύματος στο οποίο πράγματι αναγνωρίζονταν τα χρέη του ιδρύματος ότι είναι 21 Οκτωβρίου 2022, 24.572,41€ προς προμηθευτές και 30 Σεπτεμβρίου 2022 25.688,96 € προς το προσωπικό, τα οποία θα καλυφθούν μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης, που θα γινόταν μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Μιχαλέλειου ιδρύματος και που θα άρχιζε από 9 Δεκεμβρίου 2022 και τα πρώτα χρήματα θα εκταμιεύονταν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2023. Το ύψος της προγραμματικής σύμβασης θα ήταν 70.000 €. (..) Παραλάβαμε το ίδρυμα συγκροτηθήκαμε σε σώμα και αρχίσαμε μετά από απόφαση μας να εξοφλούμε χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και να καταβάλουμε μισθούς εργαζομένων για τους μήνες Δεκέμβριο 2022, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2023. Αυτή τη στιγμή το ίδρυμα δεν οφείλει προς το Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία και προς τους εργαζόμενους για αυτό το τρίμηνο. Επίσης εξοφλήσαμε και το μήνα Αύγουστο του 2022. (..) Δυστυχώς όμως η προγραμματική αυτή η σύμβαση δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχουν εκταμιευθεί καθόλου χρήματα προς το Μιχαλέλειο. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μην μπορεί το ίδρυμα να συνεχίσει τις πληρωμές. Και το κυριότερο να μην τηρείται ένας ουσιαστικός όρος του πρωτόκολλου παραλαβής παράδοσης, άρα κατά τη γνώμη μου να την καθιστά άκυρη. (..) Πρέπει να κάνω γνωστόν ότι οι 20.000 € δωρεά από κάποια εταιρία έχουν ήδη αποσταλεί και εντός των ημερών θα βρίσκονται στα ταμεία του ιδρύματος. Έτσι τα συνολικά ταμειακά αποθέματα του Μιχαλέλειου Ιδρύματος θα είναι: 49.444,27€ εκ των οποίων τα 21.000€ περίπου είναι εξειδικευμένα για την αδειοδότηση του ιδρύματος. Επίσης έχει αποφασιστεί ομόφωνα η πώληση οικόπεδο του ιδρύματος προς το Δήμο Μυτιλήνης αντί του ποσού των 50.000 €» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθούλης στην επιστολή του στον κ. Κύτελη.  

Βαρβαγιάννης: «Σημαντικός στόχος η συμβασιοποίηση με ΕΟΠΥΥ» 

Δεν έκρυψε την πικρία του ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης για την παραίτηση τόσο του προέδρου της Κοινότητας όσο και ενός ακόμη μέλους της κοινότητας, που ήταν ταμίας στο Μιχαλέλειο. Αυτό γιατί, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Ε» κατά την διάρκεια της πορείας του στον χώρο της αυτοδιοίκησης είχε καλλιεργηθεί μία πολύ καλή συνεργασία με τα δύο αυτά στελέχη της κοινότητας. Παράλληλα αναφέρει ότι την ημέρα παραίτησης του κ. Ξανθούλη πιστώθηκε στο λογαριασμό του ιδρύματος η δωρεά των 20.000 ευρώ από την εταιρεία που είχε στο παρελθόν γνωστοποιήσει την πρόθεσή της αυτή, ενώ όπως τόνισε αναμένεται ακόμη μία δωρεά από άλλον ιδιώτη. «Βέβαια στόχος μας παράλληλος είναι να μπορέσει το Μιχαλέλειο να αποκτήσει άδεια πυρασφάλειας που θα του εξασφαλίσει επιπλέον πιστώσεις μέσω της συμβασιοποίησής του με τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν γίνει ενέργειες για την μελέτη, έχει κοστολογηθεί, μαζεύονται τα χρήματα ούτως ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Είναι σημαντική η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ γιατί θα μπορέσει να ξεπεράσει οικονομικά - λειτουργικά προβλήματα το Μιχαλέλειο». 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey