Η εισαγωγή, οι μετεγγραφές και οι κατατακτήριες

Ετοιμάζονται για το κουδούνι του Μουσικού στην Καλλονή

22/06/2021 - 16:20 Ενημερώθηκε 23/06/2021 - 08:56

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ανακοινώνεται σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ (Τ.Β’ 2538/14-6-21) της ίδρυσης του Μουσικού Γυμνασίου Δυτικής Λέσβου ξεκινάν τις διεργασίες για την λειτουργία του. Τα επόμενα βήματα είναι η επιλογή Διευθυντή, προσωπικού, εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και αγορά μουσικών οργάνων καθώς και της όποιας υλικοτεχνικής υποδομής χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του.

Η εισαγωγή στην Α’ Τάξη του Μουσικού Γυμνασίου

Το ΦΕΚ λειτουργίας των Μουσικών Γυμνασίων σε ότι έχει να κάνει με την «Εισαγωγή Μαθητών στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων» προβλέπει ότι στην Α’ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου κάθε σχολικού έτους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον οι εξετάσεις δεν πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συλλόγου διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου και εισήγηση της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στην περίπτωσή του Μουσικού Γυμνασίου Καλλονής η πρώτη διαδικασία επιλογής από 15 μέχρι 30 Ιουνίου δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί, αφού στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το σχολείο ακόμα δεν έχει στελεχωθεί.

Η διαδικασία της επιλογής από την 1η μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου όμως, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές που ενδιαφέρονται για το Μουσικό Γυμνάσιο να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Τι ισχύει για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων

Για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

  1. Για τους μαθητές που φοιτούν σε άλλο Μουσικό Γυμνάσιο υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής
  2. Για τους υπόλοιπους μαθητές που φοιτούν σε μεγαλύτερες τάξεις του Γενικού Γυμνασίου, υπάρχει η δυνατότητα των κατατακτηρίων, σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ (Τ.B’ 878/05-03-2021) λειτουργίας των Μουσικών Γυμνασίων.

 

Κατατακτήριες εξετάσεις

Εφόσον προκύψουν κενές θέσεις στις Β’ και Γ τάξεις Γυμνασίου καθώς, και στις Α’, Β’, Γ’ τάξεις Λυκείου από μετεγγραφή ή οποιοδήποτε άλλο λόγο, τότε αυτές οι κενές θέσεις συμπληρώνονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων που πραγματοποιούνται εντός του τρίτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας εκπαίδευσης θα σταθούν δίπλα στο σχολείο, στους καθηγητές και στους μαθητές στα πρώτα τους βήματα. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε, μπορούμε και θέλουμε να είμαστε δίπλα στα σχολεία μας, δίπλα στην μαθητιώσα νεολαία μας. Καλή αρχή» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey