Ο δήμος ανέλαβε το κόστος (14.000 ευρώ) και οι 12 λυόμενες + δύο κατασκευές για τουαλέτες έρχονται με μεταφορική στη Λέσβο

Έρχονται οι λυόμενες αίθουσες

25/08/2017 - 16:26

Με τον Δήμο Λέσβου να μπαίνει ξανά μπροστά και να πληρώνει με ίδιους πόρους, ξεκινάει ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η επιχείρηση μεταφοράς των 12 λυομένων αιθουσών που θα «καλύψουν» προσωρινά τα στεγαστικά προβλήματα στα οκτώ «κόκκινα» σχολεία που άφησε πίσω του ο σεισμός της 12ης του Ιούνη αλλά και στα τέσσερα (Μεγαλοχωρίου, Τρύγωνα, Πολιχνίτου και Πλωμαρίου).

Τα 12 κοντέινερ, που -όπως γράψαμε από χτες- βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Χαλκίδα, θα παραληφθούν από μεταφορική εταιρεία που θα πληρωθεί και εκτιμάται πως μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη θα έχει καταφέρει να μεταφέρει όλες τις προσωρινές αίθουσες πριν από το πρώτο σχολικό κουδούνι. Υπενθυμίζεται ότι τα κοντέινερ τα δίνουν οι «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και το κόστος μεταφοράς θα φτάσει τις 14.000 ευρώ.

 

Τέσσερα κοντέινερ το δρομολόγιο

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη, παρά τους προβληματισμούς για το γεγονός πως το κράτος, ελέω γραφειοκρατίας αλλά και οικονομικής δυσπραγίας, δυσκολεύεται να καλύψει εγκαίρως και αυτό το κόστος που προκύπτει από την έκτακτη ανάγκη που προκάλεσε ο σεισμός. Έτσι, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Κατσαρό άναψαν το «πράσινο» φως για να κερδηθεί χρόνος έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των 12 προσφερομένων λυόμενων αιθουσών. Όπως εξήγησε στο «Ε» μάλιστα ο κ. Κατσαρός, η δυνατότητα που δίνουν οι μεταφορικές εταιρείες που επικοινώνησε ο δήμος είναι για τέσσερις αίθουσες το δρομολόγιο. Κοινώς οι νταλίκες που θα επιστρατευτούν θα μπορούν να μεταφέρουν (ακτοπλοϊκώς) τέσσερις αίθουσες τη φορά, άρα σε… τρεις παρτίδες και λογικά η διαδικασία μεταφοράς τους δεν θα διαρκέσει πολύ. Το κόστος δε αυτής της μεταφοράς θα φτάσει τις 12.000 ευρώ, αλλά θα ανέβει στις 14.000 γιατί θα μεταφερθούν στη Μυτιλήνη για τις ανάγκες των σχολείων και δύο λυόμενες κατασκευές που θα λειτουργήσουν ως τουαλέτες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey