Τεχνική σύσκεψη και παρουσίαση σε ειδική εκδήλωση των συμπερασμάτων της για τις επιπτώσεις του σεισμού

Έρχεται η εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» με τον απολογισμό της

15/07/2017 - 11:52

Τη Δευτέρα το πρωί φθάνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ), οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των αυτοψιών τους (και) για τα περίπου 60 σχολεία της Λέσβου που χρήζουν -λόγω του σεισμού- άμεσων επισκευών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννα Κοντούλη και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Καραγιάννης αναμένεται να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τους αρμόδιους αντιδημάρχους όσο και με τον τοπικό υπεύθυνο για τα θέματα σεισμού Βασίλη Τεντόμα, παρουσιάζοντας τόσο το πώς έχει η κατάσταση βάσει των συμπερασμάτων των ελέγχων που προηγήθηκαν όσο κυρίως τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη διευθέτηση των ζημιών μέσω μιας ειδικής εκδήλωσης στις 11 το πρωί με γενικό τίτλο: «Η εταιρεία Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Λέσβου - Ένας πρώτος απολογισμός, τα επόμενα βήματα», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Καθησυχαστικές οι εκθέσεις για τα σχολεία

Τα αποτελέσματα των αυτοψιών από τα περίπου 60 σχολεία που ελέγχθηκαν από τον πρώην ΟΣΚ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης του Ιούνη «καίνε» εύλογα τόσο τη δημοτική αρχή όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα. Και αυτό γιατί η ισχυρή σεισμική δόνηση του Ιούνη ανέσυρε στην επιφάνεια τα κτηριακά προβλήματα που διαχρονικά υπάρχουν στις παλαιές σχολικές εγκαταστάσεις και έφερε πλέον την πολιτεία προ των (άμεσων) ευθυνών της για να καταπιαστεί ουσιαστικά με το όλο θέμα, αφού με την ασφάλεια των μαθητών δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Τούτων δοθέντων, οι «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» θα δώσουν την εικόνα της κατάστασης των σχολείων της Λέσβου στην τεχνική σύσκεψη που θα γίνει με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για να μπει σε λειτουργία ο (όποιος) μηχανισμός για την αποκατάσταση των προβλημάτων, η οποία πρέπει να γίνει φυσικά πριν από τα μέσα του Σεπτέμβρη όπου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως είναι καθησυχαστικές σε ό,τι αφορά την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων, αφού φαίνεται ότι μόλις τέσσερα εκ των περίπου 80 χρήζουν εκτεταμένων παρεμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παρουσία της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε» στη Μυτιλήνη έχει τη σημασία της, καθώς δηλώνεται αυτόματα και η διαθεσιμότητά της να συμβάλλει όπου πιθανά της ζητηθεί αλλά και να καταθέσει την τεχνογνωσία της στους τοπικούς (και όχι μόνο) φορείς ενόψει του φιλόδοξου σχεδίου και για την ανοικοδόμηση της Βρίσας αλλά και της γενικότερης διαχείρισης της επόμενης ημέρας του σεισμού.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey