Σε κοινή συνέντευξη παρουσιάστηκε η «συμπόρευση» για το υπόλοιπο της θητείας και με την προοπτική της «επόμενης μέρας»!

Από την συνέντευξη Κύτελη, Μαμάκου και Ζαφειρίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Αίολος» Από την συνέντευξη Κύτελη, Μαμάκου και Ζαφειρίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Αίολος»

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Κύτελη, Μαμάκου και Ζαφειρίου

18/06/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 18/06/2022 - 12:13

Επισημοποιήθηκε η κυοφορούμενη εδώ και καιρό συνεργασία της δημοτικής αρχής Κύτελη με την παράταξη Μαμάκου, ενώ αναβαθμίστηκε και η υφιστάμενη «σύμπραξη» από την αρχή της θητείας με την παράταξη Ζαφειρίου, προς το παρόν για το υπόλοιπο της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, με την προοπτική αυτή να συνεχιστεί εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αν όλα πάνε καλά. Οι τρεις παρατάξεις, είχαν χαράξει κοινή «γραμμή πλεύσης», σε πολλά ζητήματα που απασχολούσαν τον Δήμο Μυτιλήνης, με πιο σημαντικό το μείζον θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού μετά τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Κύτελης:«Επρεπε να υπάρξει ώσμωση...»

Η επισημοποίηση της συνεργασίας των τριών παρατάξεων, αν και είχε διαρρεύει από τις προηγούμενες μέρες, έγινε δημόσια γνωστή κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης που παραχώρησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αίολος» και την δημοσιογράφο Πέλλη Γιακουμή ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης και οι επικεφαλείς των άλλων δυο παρατάξεων Μιχ. Μαμάκος και Παν. Ζαφειρίου. Η ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των δημοτών, η επιτάχυνση υλοποίησης έργων, η ώθηση της ανάπτυξης του τόπου είναι τα ζητούμενα, όπως επισήμανε στη συνέντευξη αυτή ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο οποίος τόνισε ότι για να υλοποιηθεί αυτή τη χρονική στιγμή η συνεργασία και όχι νωρίτερα όπως πολλοί ανέμεναν, «έπρεπε να προηγηθεί μία περίοδος ώσμωσης ανάμεσα στις τρεις παρατάξεις».

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, όπως ειπώθηκε δια στόματος Δημάρχου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, αναμένεται να κοινοποιηθούν οι θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν στελέχη των δύο παρατάξεων, σε πρώτη φάση για να καλυφθεί το κενό που προέκυψε από την παραίτηση του αντιδημάρχου Στρ. Δαγκλή και ενδεχομένως σε δεύτερη φάση όταν θα επανεξεταστούν οι θέσεις ευθύνης και τα πρόσωπα που θα τις διαχειριστούν στον τελευταίο χρόνο της παρούσας θητείας. Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναμοιραστεί η... τράπουλα των Αντιδημαρχιών, με δεδομένη αυτή τη συνεργασία και με τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη δημοτική αρχή..

Αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης

Ήδη ο Γιάννης Βατός, πριν από λίγα 24ωρα ορίστηκε αντιδήμαρχος Δόμησης, ως πολιτικός προϊστάμενος της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας π[ου πριν μερικές εβδομάδες βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας για τα προβλήματα που παρουσιάζει με την υποστελέχωσή της και όχι μόνο. Ενώ σε θέση εντεταλμένου συμβούλου ορίστηκε και ο Παν. Ζαφειρίου με ευθύνη μέρος των αρμοδιοτήτων που είχε ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος κ. Δαγκλής, όπως είναι τα αδέσποτα , ο δημοτικός φωτισμός κ. α.

Μαμάκος:«Ο λαϊκισμός δεν αποτέλεσε στρατηγική της παράταξής μας»

Στη δική του παρέμβαση ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» Μιχ. Μαμάκος, τόνισε ότι ποιαδήποτε απόφαση που είχε θετικό αντίκτυπο για τον Δήμο Μυτιλήνης, είχε την θετική ψήφο των στελεχών της παράταξης μας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο λαϊκισμός δεν αποτέλεσε στρατηγική της παράταξής του και αυτό γιατί έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τόπο και τους δημότες».Το κύριο για μας σημείωσε είναι να γίνονται έργα στον τόπο μας, όπως και γίνονται και δρομολογούνται, και αυτό είναι το ζητούμενο και το θετικό, «να μένουν σε τελική ανάλυση έργα στον τόπο μας», εξηγώντας ότι αυτός είναι ο σκοπός και στόχος και της συνεργασίας, αλλά και της πολιτικής της παράταξης που εκπροσωπεί. Τέλος απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα αφού αναφέρθηκε και στις «παθογένειες» της δημοτικής αρχής που πρέπει να διορθωθούν, πρόσθεσε με νόημα ότι αν το «εγχείρημα» αυτό της συνεργασίας «κριθεί θετικά θα προχωρήσει και στη συνέχεια», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της προοπτικής εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Παν. Ζαφειρίου δηλώνοντας ότι από την αρχή στήριξε τη δημοτική αρχή, χωρίς να έχει κάποιες θέσεις ευθύνης, αλλά γιατί στην αυτοδιοίκηση επιβάλλεται η συναίνεση και η συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου μας.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας των «τριών» είναι αλήθεια ότι έκανε αίσθηση στην κοινή γνώμη, συζητήθηκε στην τοπική κοινωνία που αναμένει να δει τι καινούργιο θα φέρει στη λειτουργία του δήμου και στην αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής , που σε τελική ανάλυση είναι και το ζητούμενο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey