Με αφορμή δημοσιεύματα για το έργο της Λαγκάδας

Παλαιότερη φωτογραφία από το έργο της Λαγκάδας Παλαιότερη φωτογραφία από το έργο της Λαγκάδας Φωτογραφία Αρχείου : Ιγνάτης Τσικνής

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ: «Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης»

20/07/2022 - 09:00

Δελτίο Τύπου κοινοποίησαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», Κωνσταντίνος Αστυρακάκης και Θεόδωρος Ψωμάς – Ατσίδης μετά το ρεπορτάζ της Μαρίας Χατζηγεωργίου, σύμφωνα με το οποίο την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 υποβλήθηκε στην Εισαγγελία καταγγελία υπαλλήλου της ΔΕΥΑΛ, σύμφωνα με την οποία για άγνωστους λόγους μέρος των υλικών μεταφέρθηκε από τις αποθήκες της Μεταφορικής Εταιρείας στις εγκαταστάσεις άλλης εταιρείας η οποία εμπορεύεται τέτοιου είδους υλικά. Συγκεκριμένα από τους 105 τόνους που ήταν η συνολική προμήθεια, μεταφέρθηκαν οι 85 περίπου τόνοι στη δεύτερη εταιρεία. Τα υπόλοιπα υλικά παρέμειναν στις αποθήκες της Μεταφορικής. Μάλιστα ο συντάκτης του εγγράφου αναφέρει ότι η αξία των 85 τόνων την περίοδο ήταν 65.417,75 ευρώ, σήμερα όμως με την άνοδο της τιμής του σιδήρου εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 140.000 ευρώ. 

Μάλιστα στο έγγραφο προς τον Εισαγγελέα σημειώνεται ότι επιχειρείται μια εν κρυπτώ αντικατάσταση των μελών της επιτροπής που αρνήθηκαν να υπογράψουν ψευδώς ότι παρελήφθη σιδηρός οπλισμός από την εταιρία στην οποία έχει εκχωρηθεί από το Διευθυντή  ατύπως μια μεγάλη ποσότητα σιδηρού οπλισμού ο οποίος έχει πωληθεί παρανόμως, ενώ ταυτόχρονα η υλοποίηση του έργου προχωράει χωρίς την ενσωμάτωση των υλικών στις ποσότητες που ορίζει η μελέτη του έργου.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ: «Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης»

Στο δελτίο Τύπου οι κκ Αστυρακάκης και Ψωμάς σημειώνουν ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα 85 τόνοι σίδερα που βρίσκονταν σε αποθήκες ιδιωτικής εταιρίας για λογαριασμό της ΔΕΥΑΛ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο έργο της Λαγκάδας, εξαφανίστηκαν» και προσθέτουν ακολούθως ότι «Η σημερινή αξία του σιδήρου πλησιάζει τις 150.000,00.  Όπως καταγγέλλεται  από υπάλληλο της επιτροπής παραλαβής υπήρξε πίεση προς την επιτροπή προκειμένου να αποσιωπηθεί το γεγονός».

Με το έγγραφό του τα μέλη της παράταξης καλούν τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα διατυπώνουν ότι στηρίζουν και επαινούν τους υπαλλήλους της Επιτροπής παραλαβής που αντέδρασαν και όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ αντικαταστάθηκαν «άτυπα». Ακόμη καλούν τη Δημοτική Αρχή να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις, τόσο στους εκπροσώπους των παρατάξεων, όσο και στους πολίτες. Καταλήγοντας σημειώνουν: «Επειδή δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για το συμβάν, δεν είμαστε διατεθειμένοι να στοχοποιήσουμε κανέναν υπάλληλο ή αιρετό πριν τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey