Οι κάτοικοι έδιωξαν τις μπουλντόζες στην Σκάλα Ερεσού

Ελευθερίου: «Ο Δήμος δεν δέχεται την κλοπή της παραλίας» [pics & vid]

29/11/2021 - 11:57 Ενημερώθηκε 29/11/2021 - 14:47

«Η αγοράστρια ενός τμήματος το οποίο είχε παραχωρηθεί πάλαι ποτέ από το Δήμο σε δύο δικηγόρους κατέλαβε αυθαίρετα - παράνομα επεξέτεινε την ιδιοκτησία της σε βάρος του αιγιαλού και της παραλίας. Αυτά τα οποία όρισαν οι αποφάσεις τότε ο Δήμος τα δέχεται. Δεν δέχεται την κλοπή της παραλίας της Σκάλας Ερεσού από την Καραγιάννη η οποία είναι καταπατητής» είπε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρης Ελευθερίου σε δήλωσή του στο «Ε» με αφορμή το θέμα που προέκυψε στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και τις διαμαρτυρίες κατοίκων μπροστά στην κίνηση της ιδιοκτήτριας για επεμβάσεις στον συγκεκριμένο χώρο.

Το πρωί της Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έγινε μία συγκέντρωση 170 περίπου ατόμων -κατοίκων της Ερεσού -  έξω από το οικόπεδο στο οποίο επρόκειτο να γίνουν οι επεμβάσεις. Τελικά μετά από τις διαμαρτυρίες οι μπουλντόζες και τα λοιπά μηχανήματα απομακρύνθηκαν, ενώ αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου προγραμματίζεται εκ νέου συγκέντρωση. Στο σημείο βρίσκονταν και υπάλληλοι της αρχαιολογίας για εποπτεία – παρακολούθηση των εργασιών.

Από ανάρτηση βίντεο της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης παραλίας - αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης της παραλίας

Στις 27 του μήνα σε τοπικό κανάλι βγήκε εκπρόσωπος του δήμου Δυτικής Λέσβου και δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα κάνει ανάκληση της προέγκρισης για χτίσιμο της παραλίας της κοινότητας μας.

Φωτογραφία της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης παραλίας
Φωτογραφία της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης παραλίας

Αύριο το πρωί στις 8.00 (δηλαδή σήμερα) θα πάει κλιμάκιο της αρχαιολογίας για να κάνει τομές στην παραλία με στόχο να προχωρήσει ο ιδιώτης στις απαιτούμενες άδειες για να χτίσει.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του και ας πράξει ανάλογα για την Ερεσό και την μοναδική της παραλία.

Σε κάθε περίπτωση από την αρχή είπαμε ότι αν δεν μπορεί ο δήμος, θα μπορέσει η δυναμική της ίδιας της κοινότητας. Και είπαμε και ότι θα είμαστε όλοι μαζί εκεί όταν έρθει η στιγμή.

Καλούμε σε συγκέντρωση το πρωί δίπλα από την πύλη του Aeolian για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε κίνηση για το χτίσιμο της παραλίας.

Καλούμε όλο το χωριό, Ερεσιώτες φίλους και συγγενείς, τους μέτοικους, την κοινότητα των γυναικών να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και μαζί να υπερασπιστούμε την περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε.

Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ερεσό χρειάζεται να κατέβουν τώρα στο Αφεντελι. Όλοι. Από όλες τις ηλικίες, τις κοινότητες, τα χρώματα, τα πόστα.

Υπερασπιζόμαστε την Παραλία μας και το κάνουμε τώρα. Σήμερα.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ - Λέσβου Προοδευτική Συμμαχία

Σήμερα οι πολίτες της Ερεσού στη περιοχή Αφεντέλι απέτρεψαν τη προσπάθεια του ιδιώτη να προχωρήσει σε εργασίες στον αιγιαλό, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χώρο.

Καλούμε το Δήμο Δυτικής Λέσβου να κάνει πράξη τη δέσμευση του και να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της προέγκρισης της οικοδομικής άδειας για τις εργασίες ανέγερσης τουριστικών καταλυμάτων.

Στεκόμαστε δίπλα στα κινήματα πολιτών, με στόχο την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey