Τα 16 ΝΑΙ , τα 15 ΟΧΙ του ψηφίσματος και η άρνηση ψήφου Φραγκόπουλου

Εγκρίθηκε η δημιουργία νέας δομής από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης με μία ψήφο διαφορά

04/02/2021 - 01:05 Ενημερώθηκε 05/02/2021 - 14:23

Εγκρίθηκε με διαφορά μιας ψήφου από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης το ψήφισμα περί δημιουργίας προσωρινού κέντρου για τις ανάγκες καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών μακριά από αστικό ιστό και κατοικημένη περιοχή, το οποίο δεν θα έχει χαρακτήρα υπερδομής.

Με 16 «ΝΑΙ», 15 «ΟΧΙ» και μία άρνηση ψήφου ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης περί δημιουργίας νέα δομής. Το ψήφισμα που έθεσε η Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη, εγκρίνεται έχοντας το προβάδισμα μίας ψήφου, ενώ η άρνηση ψήφου του συμβούλου Κώστα Φραγκόπουλου ενδεχομένως να άλλαζε τα δεδομένα αν ο τελευταίος έλεγε «ΟΧΙ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι είπαν και μέλη της παράταξης Κύτελη που είχαν εκφράσει τις ενστάσεις - επιφυλάξεις τους, το προηγούμενο διάστημα.

Αναφέρεται ότι η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης διακόπηκε μετά την ψηφοφορία των συμβούλων και αφού τέθηκε το ζήτημα αν θα έπρεπε να ψηφίσουν οι πρόεδροι της περιοχής Λουτρόπολης Θερμής.

Λίγο πριν τη διακοπή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, είπε ότι οι πρόεδροι της περιοχής δεν μπορούν να ψηφίσουν δεδομένου ότι δεν υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός δημιουργίας της δομής.

Το ψήφισμα

«Εισηγούμαστε τη δημιουργία ελεγχόμενου προσωρινού κέντρου για τις ανάγκες καταγραφής, ταυτοποίησης και εξέτασης ασύλου, μακριά από αστικό ιστό και κατοικημένη περιοχή και το οποίο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση το χαρακτήρα υπερδομής. Η λειτουργία αυτού του κλειστού προσωρινού ελεγχόμενου κέντρου υποχρεούται να πληροί τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και την προστασία των κατοίκων της περιοχής και των διαμενόντων σε αυτή. Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος, των γύρω αυτού περιοχών με προτεραιότητα την πρόληψη κάθε κινδύνου πυρκαγιάς. Η λειτουργία του κέντρου θα σημάνει την ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας κάθε άλλης δομής, οι οποίες λειτουργούν μέχρι σήμερα στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης και ειδικότερα στη περιοχή Μαυροβούνι και στο Δημοτικό Χώρο του Καρά Τεπέ καθώς και των λοιπών δομών περιλαμβανομένων και των κατοικιών. Η λειτουργία του Κέντρου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναστείλει ή να περιορίσει τη συνεχή προσπάθεια φύλαξης των θαλασσίων συνόρων καθώς και τη συνεχή αποσυμφόρηση του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Τέλος επιβάλλεται να συνεχιστεί ο αυστηρός έλεγχος της δραστηριότητας των ΜΚΟ».

Ποιοι είπαν ναι και ποιοι όχι

Ακολουθεί πίνακας με τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων και τις ψήφους τους

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey