10,5 εκ. ευρώ για την ανάπλαση της πόλης, με το Δήμο Λέσβου να καλείται πλέον να κολυμπήσει στα βαθιά

Εγκρίθηκε η αστική ανάπλαση της Μυτιλήνης

06/04/2017 - 14:15 Ενημερώθηκε 06/04/2017 - 14:16

Εγκρίθηκε χθες το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», όπως ανακοίνωσε χθες η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, με συνολικό προϋπολογισμό τα 10,5 εκ. ευρώ.

 

«Βιώσιμη και πολυλειτουργική πόλη»

Η απόφαση έγκρισης του Σχεδίου, δίνει πια και τυπικά τη δυνατότητα στο Δήμο Λέσβου για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος βελτίωσης της λειτουργικότητας και αύξησης της ελκυστικότητας της πόλης της Μυτιλήνης, που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που βγήκε χθες από την Περιφέρεια.

Η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε μάλιστα σχετικά ότι «η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελεί μια καινοτόμο πολιτική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την τοπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Ο Δήμος Λέσβου με την παρούσα έγκριση, εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση για να υλοποιήσει σημαντικό αριθμό έργων για την ανάδειξη της πόλης της Μυτιλήνης ως μια σύγχρονη, βιώσιμη και πολυλειτουργική πόλη, με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών». Και μετά από την εξέλιξη αυτή, η προοπτική ανάπλασης της προκυμαίας, του ιστορικού κέντρου και της περιοχής στα Τσαμάκια, μπαίνει πια στα βαθιά, με το Δήμο Λέσβου να ανασκουμπώνεται για να αρπάξει την πρόκληση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey